|

Italijanski kafići umjesto slamki sve više koriste običnu tjesteninu

Italijanski kafići umjesto slamki sve više koriste običnu tjesteninu
441
L. K.
17.11.2019. u 08:38
15
komentara
441

dijeljenja
Italijanski kafići umjesto slamki sve više koriste običnu tjesteninu Foto: Twitter
Osim što je izrazito ukusna, tjestenina je korisna za još stvari. Dokazali su to kreativni Italijani, koji su je počeli koristiti kao zamjenu za plastične slamke u kafićima i barovima.
Ideja je prvobitno predstavljena na Redditu, a ubrzo se pokazalo da je otvorena kompanija koja proizvodi tjesteninu koja može izdržati sat vremena u hladnom piću, nema okus i može se razgraditi nakon korištenja. Zove se Stroodles, a njen vlasnik Maxim Gelmann tvrdi da je važno praviti male korake ka većim promjenama.


"Proizvodnja tjestenina slamki je mali pokret, nešto što će nas dovesti korak bliže do normalnijeg načina življenja bez zagađivanja naše okoline. Želimo dosegnuti manje ekološki osvještene ljude i pokazati im koliko je lako napraviti male ali značajne promjene", kaže Gelmann.


"Nije preporučljivo koristiti pastu u vrućim pićima, prije svega jer se možete opeći i jer se vruća pića inače ne piju kroz slamku, a onda i jer tjestenina ne bi opstala u tekućinama viših temperatura. Možete je koristiti da promiješate vašu kafu. Simpatično je što djeca često piju toplu čokoladu kroz Stroodles, sviđa im se kada slamka postane savitljiva", govori naposljetku Gelmann.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...