Ideja za ručak: Napravite najbolju kljukušu od krompira i piletine

Ideja za ručak: Napravite najbolju kljukušu od krompira i piletine
374
S.H.P.
2.12.2019. u 11:35
6
komentara
374

dijeljenja
Ideja za ručak: Napravite najbolju kljukušu od krompira i piletine Foto: Instagram
Kljukuša je jedno od osnovnih i tradicionalnih jela naše bosanske kuhinje. Izvorno, ova pita se pravi samo od izrendanog krompira, brašna, začina i ulja, dok modernije verzije ovog jela uključuju i sir, jaja i meso. Možete je služiti za doručak, ručak pa i za večeru.
Osim toga, priprema ovog jela ima mnoštvo kombinacija, a sve zavisi i od toga iz kojeg prostora naše zemlje dolazite. Mi vam donosimo recept kljukuše čiji su osnovni sastojci krompir i piletina.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovo jelo su:

4 krompira
300 gr pilećih fileta
2 jaja
1 glavica luka
voda
2 šolje brašna
4 kašike ulja
so, biber
malo maslaca


Način pripreme:

Pileće filete isjeckajte na kockice, začinite biberom i solju i propržite na vrelom ulju. Krompir ogulite i također isjeckajte na kockice.

U velikoj posudi umutite tijesto od brašna, vode, jaja i ulja te dodajte krompir i filete. Sve promiješajte, izlijte u pleh i pecite.

Kada kljukuša poprimi zlatnosmeđu boju izvadite je iz rerne, premažite puterom i vratite u rernu još nekih pet minuta.

Kada je kljukuša gotova premažite je pavlakom. Servirajte uz kupus salatu.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...