|

Ideja za doručak: Bezglutenske palačinke sa ribizlama

Ideja za doručak: Bezglutenske palačinke sa ribizlama
8
A. P.
4.7.2019. u 08:03
6
komentara
8

dijeljenja
Ideja za doručak: Bezglutenske palačinke sa ribizlama Foto: Samija Kujraković
Klub ljubitelja palačinaka objavio je recept za bezglutenske palačinke sa ribizlama, savršen ljetni obrok.
Sastojci:

Bezglutensko brašno 300 g
Ribizla 200 g
Džem or brusnice i jabuke 300 g
Jaja 2 kom
Maslinovo ulje 1 dl
Sol ½ kašikice
Šećer 1 kašikica
Mlijeko 3 dl
Prašak za pecivo 1 kašikica

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, šećer i sol. Doliti vodu pa dodavati bezglutensko brašno u koje je pomiješano sa praškom za pecivo. Sve umutiti do željene gustoće mase.

Palačinke peći na klasičan načn i servirati sa svježim džemom od brusnice i jabuke, svježim ribizlama, dekorisati začinskim biljem.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...