Brzo i lako
2

Idealna poslastica u zimskim danima: Savršen duet čokolade i bundeve u čaši

Klix.ba
Ako ste u potrazi za poslasticom koju možete pripremiti brzo i lako, onda je kolač s kremom od bundeve nešto najbolje što možete pripremiti u ovim zimskim danima.

Za pripremu ovog kolača bit će vam potrebno dvadesetak minuta.

Sastojci koji su potrebni za pripremu biskvita su:

200 grama putera 200 grama čokolade za kuhanje 120 grama mliječne čokolade 5 jaja 100 grama šećera Kašika brašna

Fil:

Kutija Dolcela desertne kreme s bundevom 400 ml mlijeka

Način pripreme:

Na pari istopite maslaci i obje vrste čokolade. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu teksturu. Potom joj dodajte kašiku brašna i pomiješate. Potom sjedinite dvije smjese.

Izlijte u pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 12-15 minuta.

Kada se bikvit ispeče ostavite ga da se ogladi. Uz pomoć kalupa napravite šest krugova.

Fil pripremite na sljedeći način. U 400 ml hladnog mlijeka dodjate desertnu kremu od bundeve, promiješate, a potom mikserom mutite tri-četiri minute. Kremu stavite u vrećicu za filovanje.

U malo širu čašu stavite fil pa biskvit i to ponovite još dva puta. Fil vam treba biti na vrhu.