Stigla nam je jesen
1

Hladni smoothie tokom jeseni i zime zamijenite toplom kašom od tikve

Klix.ba
Jesen nam je počela, a samim tim i sezona tikvi. Hladni i osvježavajući smoothie za doručak, koji nam itekako godi kada je ljeto, zamjenit ćemo toplom kašom koja grije i dušu.

Umjesto žitarica, ovaj put napravimo kašu od tikve koja će sigurno biti na vašem meniju duži period, piše Ševala Hodžić koja na svom Instagramu profilu lala_food_land redovno postavlja recepte za zdravu i ukusnu hranu.

Sastojci:

½ manje hokaido tikve 1+ ½ šolja bademovog mlijeka 1 čajna kašika cimeta ½ banane 1 čajna kašika chia sjemenki 1 šolja zaleđenih borovnica (ili bilo koje drugo voće) 2 supene kašike sjemenki konoplje 1 supena kašika putera od indijskog oraha (ili bilo kojeg drugog putera od orašastih plodova)

Na blagu temperaturu mlijeko zajedno s izrezanom bananom i cimetom staviti da proključa. Nakon što je mlijeko proključalo dodati izrezanu hokaido tikvu. Cijela smjesa neka se kuha 20-ak minuta. Nakon 10 minuta kuhanja dodati chia sjemenke i pustiti još 10 minuta da se smjesa kuha. U vrelu smjesu dodati borovnice, sjemenke konoplje i puter.