Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zivim u bg
A čuj cjenkajte se za vino :D Izvedeš curu i cjenkaš se za vino, nakon večere budeš solo. Hvala Ramsay Gordon :D Nisi na tržnici, nego u restoranu zaboga!
Sta ocekivati od britanskih skutora... :)
pa, i ja kontam gdje cesh se u restoranu cjenkati, gdje je cijena fixna. "ima li kakvo vino jeftinije, ono da mu je spala etiketa" haahahahahaha
Ja sam danas jeo cevape u valteru u Beogradu,bolji su u svakoj rupi u bosni
I ti odes u srbiju i jedes cevape jesi pravi Bosnjo , pa cevapi i valjaju samo kod nas .. cc
U restorane uglavnom izlaze ljudi kojima nije bitna cijena hrane i vina
ovo sa vinima je glupo, ispada: daj jeftinije pa možda i potrefim nešto dobro. ljubitelji vina piju vina određene marke i sorte, nema cjenjkanja.
Na zapadu je normalno cjenkati se i u prodavnici odjece i obuce. Kod nas je to nezamislivo bilo gdje osim na pijaci, tako da ovaj Remzijev savjet nije upotrebljiv. Sto se tice restoranske hrane, najcesce ne vrijedi nikakvih para, izlazak u restoran je vise stvar zivotnog stila, filozofije, prestiza ili cega vec.
Apsolutno nije istina da je na zapadu normalno se cijenkati. To mozda mozes na nekoj turskoj ili magrebanskoj pijaci a mozda ni kod njih vise ne. Inace, vrlo moguce da nisi bio u nekom prosjecnom francuskom restoranu, shvatio bi da se ne radi o nikakvom prestizu i zivotnom stilu.
gdje tebi dodje zapad, majke ti mile??? kakvo crno cjenkanje za odjechu i kundure?
Kod nas to nije moguće ako zbog ničeg drugog onda zbog poreske inspekcije. Čak i ako bi se dogovorio da ti spuste cijenu, morali bi to unijeti u cjenovnik trenutno, što je nerealno. Jedino da ti to ne "kucaju", ali i to je prekršaj...
Sta rece ono za "burek sa sirom"? :D
Znači, ne naručiti filovane paprike - dnevna ponuda i cijenkati se za čašu sarajevske. Razumio!
PROFESOR ELVEDIN PEZIC O BOSNJACIMA NARODU KOJI NEMA IDENTITETA I CASTI https://www.youtube.com/watch?v=v8BVI9o7VrE