Večer Coca-Cole
155

Gastronomski pečat posljednjem danu SFF-a dao hrvatski chef Hrvoje Zirojević

E. Sk.
I dok je na filmskom ekranu 25. Sarajevo Film Festival zatvorio film "Bilo jednom u Hollywoodu" američkog reditelja Quentina Tarantina, gastronomski pečat Festivalu dao je hrvatski chef Hrvoje Zirojević, ambasador gastro Festivala "Taste The Mediterranean" i chef godine prema izboru vodiča "Gault&Millau Croatia".

Njegove jedinstvene rolice carpaccia od tune punjene ganacheom od guščje jetre imali su priliku probati brojni gosti i na ekskluzivnoj večeri firme Coca-Cola, a Zirojeviću je u spremanju delicija pomagao i sarajevski chef Elvir Hrvo.

Hrvoje Zirojević jedan je od ponajboljih hrvatskih chefova, široj javnosti poznat kao alfa i omega restorana Laganini na Palmižani.

Hrvoje Zirojević s Ninom Badrić
Hrvoje Zirojević s Ninom Badrić

Tanjur doživljava kao slikarsko platno, a samo dio njegovih kreacija su bijeli rižot sa sipom i crnim sladoledom, dimljeni tatar od tune s detaljem hobotnice serviranom u amfori i cannelloni punjeni raguom od hobotnice i pancete.

Njegov rad prepoznao je i veliki Daniel Boulud, svjetski poznati kulinarski autoritet, stoga nije čudo da su i gosti u Sarajevu uživali u njegovim specijalitetima.