Organizatori u čudu
1.4k

Festival ćevapčića u Beču umjesto 5.000 okupio 30.000 posjetitelja, satima se čekalo na porciju

Klix.ba
Detalj s Festivala ćevapćića (Foto: Hierhacker)
Detalj s Festivala ćevapćića (Foto: Hierhacker)
Često se desi da na razne događaje širom svijeta dođe više gostiju nego što je najavljeno, što može izazvati velike poteškoće za domaćina. Tako je bilo na Festivalu ćevapčića u Dunavskom parku u Beču koji je umjesto 5.000 ljudi, koliko je najavilo dolazak, okupio 30.000 posjetitelja koji su željeli probati ovaj mesni specijalitet.

Posjetitelji su na suncu satima čekali kako bi dobili svoju porciju ćevapčića, suđukica, gulaša... Dok su jedni uživali u masi i hvalili festival, drugi su na društvenim mrežama izražavali svoju ljutnju zbog čekanja.

"Moja kćerka je skoro dobila sunčanicu od čekanja. Nikada više nećemo ići na Festival ćevapčića", napisala je jedna posjetiteljka na Facebooku, prenosi Die Presse.

Iznenađeni organizatori festivala, grupa Volxfest, pohvalili su ovogodišnji napredak festivala, ali su i uputili izvinjenje posjetiteljima.

"Uspjeli smo dobro nahraniti oko 20.000 ljudi ćevapčićima, a onih 5.000 koji su ranije najavili dolazak sigurno su jedva dobili porciju. Dosta posjetitelja nisu željeli probati ćevapčiće, gulaš i druge ponude na festivalu zbog čega su izrazili svoju ogorčenost na Facebooku, i to s pravom, prema mom mišljenju", rekao je Ai Saeidi, član grupe Volxfest.

Organizatori su kazali kako se nadaju da će iduće godine bolje isplanirati festival i opskrbiti se većim brojem ćevapčića.