|

Donosimo vam recept najsočnijih pohovanih palačinaka

Donosimo vam recept najsočnijih pohovanih palačinaka
38
S.H.P.
2.7.2019. u 18:05
3
komentara
38

dijeljenja
Donosimo vam recept najsočnijih pohovanih palačinaka Ilustracija: Shutterstock
Palačinci su omiljena poslastica svima, no njihove slane verzije u posljednje vrijeme veoma su popularne. Mi vam donosimo recept palačinaka sa gljivama koji je odličan izbor u ovim ljetnim danima.
Sastojci koji su vam potrebni za pripremu palačinaka:

200 g brašna
2 jajeta
2 kašike ulja
200 ml mlijeka
200 ml vode

Fil:

500 gr šampinjona
glavica luka
čehno bijelog luka
origano
500 ml vrhnje za kuhanje

Za pohovanje:

2 jaja
malo brašna

Način pripreme:

Tijesto za palačinke umutite i ispecite šest malo debljih palačinaka.

U tavi na zagrijanom ulju propržite luk, potpom dodajte gljive. Posolite i dodajte bijeli luk. Potom propržite još malo. Zalijete vrhnjem za kuhanje i držite na vatri dok ne provri.

Palačinke filujte gljivama. Urolajte ih, a potom pohujte. Kada su palačinke gotove služite ih s pavlakom i sezonskom salatom. Prijatno!
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...