Ilustracija: Shutterstock
Palačinci su omiljena poslastica svima, no njihove slane verzije u posljednje vrijeme veoma su popularne. Mi vam donosimo recept palačinaka sa gljivama koji je odličan izbor u ovim ljetnim danima.
Sastojci koji su vam potrebni za pripremu palačinaka:
200 g brašna 2 jajeta 2 kašike ulja 200 ml mlijeka 200 ml vode
Fil:
500 gr šampinjona glavica luka
čehno bijelog luka origano 500 ml vrhnje za kuhanje
Za pohovanje:
2 jaja malo brašna
Način pripreme:
Tijesto za palačinke umutite i ispecite šest malo debljih palačinaka.
U tavi na zagrijanom ulju propržite luk, potpom dodajte gljive. Posolite i dodajte bijeli luk. Potom propržite još malo. Zalijete vrhnjem za kuhanje i držite na vatri dok ne provri.
Palačinke filujte gljivama. Urolajte ih, a potom pohujte. Kada su palačinke gotove služite ih s pavlakom i sezonskom salatom. Prijatno!
Možda vas zanima
Sjajne reakcije publike
Helem Nejse predstavio četvrti album: 15 novih pjesama s cijelim spektrom muzičkih žanrova
Dizajnerica i ugostitelj
Utjecaj duhanskog dima na odjeću i čulo okusa: Šta su otkrili Stankica Stojanović i Eldar Resić
Vezani članci