|

Čokolada sa sijenom i lukom, praline sa senfom

Čokolada sa sijenom i lukom, praline sa senfom
0
S
Sarajevo-x.com
7.2.2011. u 22:24
9
komentara
0

dijeljenja
Čokolada sa sijenom i lukom, praline sa senfom
Međunarodni sajam slatkiša, koji se 41. put održava u Kelnu, praznik je za sve ljubitelje čokolade i drugih delicija. I ove su godine izlagači odlučiti predstaviti svakojake novitete pa tako posjetitelji imaju priliku probati čokoladu sa sijenom, lukom ili pak praline sa senfom.
Na najvećem svjetskom sajmu ove vrste predstavilo se 1.500 proizvođača slatkiša svojim novim proizvodima, među kojima se nalaze jako zanimljive kombinacije.

Proizvođači na sve načine pokušavaju pronaći put do kupaca u ovim teškim vremenima po cjelokupnu privredu, pa su se odlučili napraviti korak dalje i spojiti nespojivo.

Tako je hit na ovogodišnjem sajmu čokolada sa kiselim kupusom i lukom. Kombinacija ljutog i začinjenog sa vrlo slatkom čokoladom zvuči zabavno, a prema riječima onih koji su je probali, okus je "drugačiji".

Ista kompanija predstavila je i čokoladu sa karameliziranim sijenom. Na ideju su došli zbog farme konja koju posjeduju i mirisa sijena.

Torben Erbrath iz njemačke Asocijacije proizvođača slatkiša rekao je da je trenutni fokus kompanija na osjetljivim grupama kupaca te da su granice okusa i ukusa promjenljive.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...