|

Coca-Cola je i odlično sredstvo za čišćenje

Coca-Cola je i odlično sredstvo za čišćenje
110
Klix.ba
27.12.2014. u 22:35
95
komentara
110

dijeljenja
Coca-Cola je i odlično sredstvo za čišćenje
Jedan od sastojaka u Coca-Coli su alkalne supstance koje znatno mogu pomoći u čišćenju prostora u kojem živite. Osim za pijenje, Coca-Cola će poslužiti i za neke druge stvari.
Čišćenje lonaca

Nakon određenog vremena dno lonaca za kuhanje postane jako prljavo i jednostavno više ne možete vodom ukloniti nakupine. Međutim, ovim pićem biste vrlo lako to mogli uraditi. Jednostavno pospite dio lonca Coca-Colom i ostavite nekoliko minuta. Možda neće potpuno ukloniti prljavštinu ali će svakako odstraniti znatan dio.

Zahrđale stvari

Potopite zahrđale stvari preko noći u Coca-Colu i oribajte hrđu sljedećeg jutra. Također, kako Coca-Cola prodire i dalje od hrđe, mogli biste odvrnuti i šarafe koji se nisu mogli odvrtati bez obzira na napor.

Očistite toalet

Ako ne možete da uklonite kamenac na dnu toalet šolje, pokušajte nasuti Coca-Colu u šolju. Ostavite neko vrijeme i problem će biti riješen.

Očistite prozore

Osim korištenja standardnih sredstava za čišćenje, pokuašjte koristiti Coca-Colu. Veoma lako ćete ukloniti prljavštinu i masnoću.

Uklanjanje mrlja sa odjeće

Pospite mrlju sa malo Coca-Cole i pustite da odjeća potpuno upije tekućinu. Na prvi pogled, odjeća će promijeniti boju na mjestu koje ste posuli tekućinom, ali čim stavite tu odjeću u mašinu za pranje veša, rezultati će biti odlični.

Odmrzavanje vjetrobranskog stakla

Ako zateknete led na vjetrobranskom staklu vašeg automobila, a nemate strugalicu niti bilo koje drugo pomagalo za uklanjanje leda, pokušajte koristiti Coca-Colu. Nakon samo nekoliko minuta od posipanja ove tekućine, vrlo lako ćete ukloniti sav led.

Otklanja bolove

Ukoliko imate ubode komaraca ili pčele, pospite taj dio kože Coca-Colom. Također, ako vas boli stomak, popijte malo Coca-Cole koja se balansirati ph vrijednost u vašem stomaku i privremeno će ubrzati metabolizam.

Zaustavite štucanje

Ako dobijete iznenadne "napade" štucanja kojih se ne možete riješiti, jednostavno isperite grlo Coca-Colom i štucanje će prestati.

Otklanjanje žvakaće gume iz kose

Pospite Coca-Colu na dio kose u kojem je zapetljana žvakaća guma i ostavite par minuta. Nakon toga, pažljivo uklonite žvakaću gumu iz kose.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...