Gastro
1.6k

Bosanska porodica iz St. Louisa pobijedila na TV kulinarskom showu

Klix.ba
Porodica Grbić
Porodica Grbić
Portal Klix.ba je već ranije pisao o uspješnom biznisu bosanske porodice Grbić koja godinama živi u St. Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama. Supružnici Ermina i Sulejman Grbić prvi su restoran otvorili 2002. godine, a danas vode uspješan lanac restorana.

Supružnici su uspješan posao prenijeli na svoju djecu, kćerke Senadu i Ernu i sina Ermina Grbića, koji su nedavno nastupili na kulinarskom showu "Guy’s Grocery Games: Family Style" američke TV mreže Food Network, osvojivši prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 10.000 dolara.

Emisija je bila emitovana u nedjelju navečer, a u njoj su se u tri kulinarske runde takmičile četiri porodice. Svi učesnici su imali zadatak da u određenom vremenskom roku kupe potrebne namirnice, te uspješno završe planirana jela.

Senada Grbić, šefica restorana kaže kako joj je iskustvo nastupa u ovom showu bilo stresno, ali pozitivno iskustvo.

"Sjećam se da sam vrištala i skoro pala na koljena kad su rekli da smo pobijedili", kaže Senada.

Senada Grbić se u ovom showu pojavila sa sestrom Ernom i bratom Erminom nakon što je dobila poziv od Food Network kuće iz koje su kazali kako ju je anonimna osoba prijavila na show.

"Ovo je bila velika prilika za nas da predstavimo Bosance i bosansku zajednicu, našu porodicu i prijatelje", kazala je Erna Grbić.

Senada, Erna i Ermin su osvojenim novcem odlučili platiti odmor roditeljima, dok će ostatak uložiti u proširenje porodičnog biznisa. Na ljeto otvaraju novi restoran, za koji su već kupili prostor kojeg u potpunosti planiraju renovirati.

Senada Grbić sa ocem Sulejmanom
Senada Grbić sa ocem Sulejmanom

Porodica Grbić u Sjedinjenim Američkim Državama živi od 1974. godine, kad se u St. Louis doselio Sulejman Grbić, dok je njegova supruga došla krajem sedamdesetih.