Kritičar podijelio utiske
62

Biste li platili 290 eura za piletinu? Jelo koje nudi francuski restoran je među najskupljim na svijetu

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Elliot Rozenberg kreator je stranice Eat My Critique koja recenzira hranu, a nedavno je posjetio francuski restoran koji nudi jedno od najskupljih pilećih jela svijeta.

Podijelivši snimak na TikToku, pojasnio je kako je posjetio restoran Paul Bocuse u Lyonu gdje piletina Bresse koša čak 290 eura.

"Bilo je jako cool gledati kako piletina izlazi iz napuhanog svinjskog mjehura, imala je divan sos od vrhnja i izvrsne gljive, ali nema šanse da bih opet naručio ovu piletinu. Iskreno, jeo sam i bolje, ali piletina nije sve što smo naručili", naveo je uz snimak.

@eatmycritique What does a $316 chicken taste like? Good Chicken. The Bresse Chicken from 2 Michelin started Restaurant Paul Bocuse in Lyon, France costs a whopping 290 Euro. It was very cool to see the chicken come out in an inflated pig bladder and it did have a lovely cream sauce and excellent morel mushrooms, but there is no way l'd order this chicken again. Frankly, l've had better chicken in my life. But chicken isn't all we ordered. Check out our website for the complete review of our entire meal! 📍Restaurant Paul Bocuse Lyon, France 🍽️ The Order: Truffled Bresse Chicken in a Bladder 💵 The Cost: $316 #paulbocuse #chickensoftiktok #frenchcuisine #france #lyon ♬ original sound - eatmycritique

Pokazavši kako zapravo izgleda ovo jelo istaknuo je da se radi o piletini od 290 eura i da bi to mogla biti najskuplja piletina na svijetu.

"Piletina s tartufima se sprema u svinjskom mjehuru i dolazi s umakom koji je prilično dobar, ali na kraju dan imalo je okus 'jako dobre piletine', a za 290 eura me je moralo oduševiti", naveo je na snimku.

Restoran nosi ime francuskog kuhara Paula Bocusea koji je bio jedan od najutjecajnijih i najpozantijih francuskih kuhara. Preminuo je 2018. godine, a njegovi restorani su svjetski poznati.