Jeste li ga vidjeli?
2k

Bilbord o ćevapima "osvojio" Travnik: Podsjetnik da nam dobrog humora nikad nije dosta

Ukoliko ste se zaputili u Travnik, vaša posjeta gotovo da se ne računa ukoliko ne odete na porciju ćevapa. Ovaj bh. grad poznat je po tradicionalnom mesnom specijalitetu, a što je sada potvrdio i dosjetljivi marketinški trik o kojem se ovih dana ne prestaje pričati.
Već je poznato kako, ukoliko dođemo na temu ćevapa, ne možemo da ne spomenemo Travnik, grad udaljen nekih sat vremena vožnje od Sarajeva, a gdje se prave jedni od najukusnijih i najpoznatijih ćevapa u BiH.

Upravo zato Travničane, ali i, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, ljude širom zemlje, dojmio se bilbord koji je nedavno postavljen u ovom gradu, a koji je na zanimljiv način "pozvao" ljude da se počaste travničkim ćevapima.

On prikazuje ćevape u somunu s potpisom ćevabdžinice Hari, a iznad njih igru riječi s natpisom: "Jedina zaslužena desetka u Travniku". Mnogi su se složili da ih je uspio nasmijati.

Dovitljivom vizualnom komunikacijom, autor bilborda ne samo da je uspio podsjetiti građane na kvalitet jedne od najpoznatijih ćevabdžinica u BiH, već i na to da nam fali više smijeha, sadržaja inspirisanog kvalitetnim humorom i sarkazmom, po čemu su Bosanci i Hercegovci i poznati.

Inače, a za one koji ne znaju, ćevabdžinica Hari poznata je po porodičnoj tradiciji pravljenja ćevapa i neumorno radi već tri decenije.

Godine 2019. napravili su najveću porciju ćevapa ikada gdje su poslužili čak 2.160 komada njih, a moto kojim se sve ove godine vode je to da je kvalitet uvijek na prvom mjestu.

Hari je nezaobilazna lokacija svih koji dođu u Travnik, a to potvrđuju i brojni strani gastro magazini te food-blogeri koji su potrazi za najboljim ćevapima ili jelima od mljevenog mesa, uvrstili ovu ćevabdžinicu na sami vrh svog popisa s preporukama.