Kremasto i ukusno
69

Bez kuhanja i pečenja: Pripremite čokoladni kolač za samo 10 minuta

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Deserti su hrana kojoj je najteže odoljeti. Međutim njihova priprema često oduzima jako puno vremena. Vjeruje se da su najkomplikovaniji kolači za napraviti zapravo i najukusniji. No ne mora uvijek biti tako.

Donosimo vam recept za najkremastiji čokoladni kolač koji će obožavati sve generacije.

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj kolač su:

300 grama mljevenog keksa 150 grama putera 500 grama maskarpone sira 500 mililitara slatkog vrhnja 5 kašika Nutelle 100 grama čokolade za kuhanje

Način pripreme:

U mljeveni keks stavite 150 grama otopljenog putera. Napravite kompaktnu masu. Stavite je u kalup za tortu prečnika 25 centimetara. Smjesu od keksa stavite u kalup i dobro je pritisnite kašikom.

Slatku pavlaku umutite dok ne dobijete čvrst snijeg, dodajte maskarpone sir i pet kašika Nutelle. Dobro umutite dok se smjesa ne sjedini.

Preko kore stavite fil i ostavite kolač u frižider da se ohladi. Kolač možete dekorirati izrendanom čokoladom za kuhanje ili čokoladnim mrvicama.