Niko joj neće odoljeti
2.7k

Baklava od Nutele savršen desert za Ramazanski bajram

Piše: S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Baklava od Nutele najbolji je desert koji ćete moći pripremiti za svoje goste za Ramazanski bajram. Hrskava kora ispunjena Nutelom i sjeckanim lješnjacima zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, a ono što je najbitnije, lako ju je spremiti.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu baklave:

500 g kora za bakalvu 500 g Nutelle 200 g pečenih lješnjaka 200 g istopljenog putera malo ulja

Za preliv:

1,5 čaša šećera 2 čaše vode

1 kašičica soka od limuna

Način pripreme:

Lješnjake ispecite i isjeckajte. Puter istopite i pomiješajte s uljem. Tepsiju u kojoj ćete peći baklavu premažite puterom. Stavite koru i premažite je puterom.

Ponovite postupak pet puta. Potom petu koru premažite Nutelom. Pospite pečenim lješnjacima. Preko stavite koru, premažite je puterom. Postupak ponovite pet puta. Opet premažite Nutelom i stavite lješnjake. Redajte ponovo kore.

Oštrim nožem isijecite baklavu i stavite da se peče. Skuhajte agdu. Već pečenu baklavu zalijte agdom i pustite da upije.