Gastro
0

Avab priča o pašteti od maslina

Sponzorirani članak
Ponekad je teško zamisliti koliko mali polodovi maslina mogu učiniti jedan dan napornim i iznimno ugodnim u isto vrijeme. U želji da vam dočaraju šta je sve potrebno da bi ste na kraju dana uživali u kvalitetnoj pašteti nastaloj od Fruit D’Oliva maslina i vrhunskog djevičanskog ulja Avab “Blanquetta”, pročitajte tekst koji slijedi.

Dan kao i svaki započinje mini brifingom tokom kojeg se pravi lista onog što je potrebno da uradimo kako bi uspješno prezentirali program naših vrhunskih maslina i maslinovog ulja. Uz standardnu porciju pošalica na račun sportskih vijesti, a pomalo i sveprisutne političke situacije, nas troje konačno znamo što nam je činiti.

Nešto iza 10 sati naš poznati kuhar dolazi sa svojim asistentom po neophodne namirnice kako bi pripremio posebno osmišljenu paštetu od maslina i govori nam potpuno samouvjereno da će gosti večerašnjeg festivala vina potpuno uživati u kombinaciji ovog sneka i zamislite koliko vrsta vina... Dovoljno je napomenuti da do sada nikada nismo radili ovakav oblik prezentacije i da pored potpunog povjerenja u našu agenciju, ipak se malo brinemo.

Prva polovina dana prolazi u brojnim telefonskim pozivima vezanim za neke druge obaveze, ali nikako ne možemo odvojiti misli od naše večerašnje prezentacije. Ako mislite kako pretjerujemo, možda samo da naglasimo par činjenica zbog kojih imamo itekako razloga za zabrinutost. Avab je proizvođač najkvalitetnijeg djevičanskog maslinovog ulja sorti “Vallmorall” i “Blanquetta” i dolazi iz Španije, podneblja u kojem se uzgajaju najkvalitetnije masline, i zemlje koja je najveći proizvođač maslina u svijetu. Činjenica da imamo najbolji proizvod na tržištu zahtijeva i vrhunski kreiranu prezentaciju koja će na najbolji način prikazati karakteristike, kvalitet i svojstva naših proizvoda. Ne govorimo puno, ali pogledima se hrabrimo sa tradicionalnim “bit će dobro”.

Popodnevni sati su rezervisani za postavljanje našeg štanda, oduševljeni smo njegovim izgledom, ali i probom sa kuharima. Doduše, ili je to psihološko stanje izazvano da svakim danom kroz naš um prolazi hiljadu informacija vezanih za maslinovo ulje “Blanquetta” i Fruit D’Oliva masline, ili s vremenom i vaše ruke postaju skliske kao i proizvod sa kojim radite, pa se onda zna desiti da nespretno slomite stalak i dovedete izgled štanda u pitanje, no improvizacija je majka snalaženja (kako mi to volimo reći) pa je sve spremno za početak prezentacije u kasnim popodnevnim satima.

U nastavku ćemo vam dati par savjeta šta uraditi kada vas neko od posjetilaca pita gdje se kantama može nabaviti pašteta od maslina koju ste upravo izmislili ili kako na najbolji način napraviti aromatsku degustaciju maslinovog ulja?! Ustvari, u sljedećem nastavku pripremite olovku i papir i zapišite kako se pravi najbolja pašteta od maslina uz pomoć Avab “Blanquetta” maslinovog ulja i Fruit D’Oliva maslina.