Uživa u Neumu
24

Zavidna linija Lane Stanišić: Zgodna voditeljica iskoristila lijepo vrijeme za odmor

Klix.ba
Foto: Instagram/lanastanisic
Foto: Instagram/lanastanisic
Bosanskohercegovačka voditeljica i glumica Lana Stanišić iskoristila je lijepo vrijeme za odmor u Neumu te pokazala zavidnu liniju.
Fotografije koje je objavila na svom Instagram profilu obradovale su njene pratitelje.

"Savršena", napisao je jedan korisnik ove društvene mreže.

"Kakav pogled", također je jedan od komentara.

Inače, Lana se nedavno nakon duže pauze vratila glumačkoj karijeri. Glumila je u filmu "Balada" rediteljice Aide Begić, koji je premijerno prikazan za ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Glumce je zatim obradovala vijest da je "Balada" bh. kandidat u kategoriji za najbolji dugometražni film za nagradu Oscar Američke filmske akademije.

Balada" je priča o Merjem - Meri (30), neambicioznoj domaćici i majci djevojčice Mile (8), koja se poslije 10 godina bračnog života vraća u roditeljsku kuću. Ubrzo nakon povratka, Meri shvata da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila, kao i u kompleksnim relacijama između ambiciozne majke i razmaženog mlađeg brata.

Njena nada da će dobiti skrbništvo nad kćerkom je svakim danom sve manja jer nema priliku da nađe stalni posao. Jedino što je čini sretnom, a zbog čega je svi osuđuju, odlazak je na audiciju za film koji se snima u susjedstvu.

Pored Lane, uloge u filmu ostvarili su i: Marija Pikić, Jasna Žalica, Milan Tocinovski, Slaven Vidak, Enes Kozličić, Davor Golubović i Amar Čustović.