Ne izlazi iz teretane
4

Žanamari se upustila u CrossFit koji je postao apsolutni hit

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kad je riječ o vježbanju, trendovi se često mijenjaju, a na scenu stalno izlaze novi načini i programi vježbanja. U posljednje vrijeme svi pričaju o CrossFit vježbanju koje je postalo apsolutni hit.

Ukorak s novim trendovima ide i atraktivna hrvatska pjevačica Žanamari Perčić koja nije mogla odoljeti, a da ne proba CrossFit, veoma intenzivni program vježbanja koji podrazumijeva dinamične vježbe kao što su pliometrijski skokovi i olimpijsko dizanje netradicionalnih utega.

Program je osmišljen tako da svi koji se u njega upuste treba da urade određeni broj ponavljanja vježbe u zadanom vremenskom roku.

Pjevačici koja najviše svog vremena provodi u teretani ove vježbe nisu teško pale te se na Instagramu pohvalila fotografijom koja je za vrlo kratko vrijeme prikupila veliki broj lajkova.

"Daj mi konopac da se malo olabavim", poručila je šaljivo Perčić.

Najpozitivnije strane ovako intenzivnog vježbanja su sagorijevanje mnogo kalorija za kratak period, dok ujedno poboljšavate svoje aerobne sposobnosti, kao i rast nivoa hormona testosterona koji je zaslužan za povećanje mišićne mase.