Upornost i trud
20

Upoznajte Chrisa koji je za dvije godine izgubio 82 kilogama

S.H.P.
Chris iz Californije je zbog prekomjerne težine bio depresivan, tužan, a i zdravlje mu je bilo ozbiljno narušeno. Zbog toga je odlučio promijeniti nešto u svom životu i smanjiti kilažu. Za dvije godine uspio je izgubiti nevjerovatna 82 kilograma.

Osim što ga je ova transformacija promijenila fizički, promijenila je i način na koji je vidio sebe.

"Prije ovog putovanja bio sam vrlo depresivan i nikad nisam izlazio. Nisam želio razgovarati ni sa kim. Mislio sam da niko ne želi biti sa mnom. Nisam živio kvalitetan život. Zapravo nisam ni želio živjeti", kazao je.

Chris je objasnio kako je njegov život u sirotištu doveo do toga da se osjeća kao da je sam na svijetu. Kada je prvi put usvojen Chris je imao deset godina i 85 kilograma. Žena koja ga je posvojila kazala je da je Chris već tada izgledao kao lopta.

Kako se borio s depresijom i osjećajem usamljenosti, Chris je kao odrasla osoba težio 163 kilograma i to debljanje bi se nastavilo da nije postao svjestan svog zdravstvenog stanja.

"Ljekari su mi rekli da ukoliko ne budem imao svoju težinu pod kontrolom da ću umrijeti mlad. Jednog dana pogledao sam se u ogledalo i u tom momentu sam shvatio da ne želim umrijeti mlad. Taj trenutak promijenio je cijeli moj život", rekao je Chris.

Prvo je počeo raditi vježbe s ličnim trenerom Shaunom, svako jutro imao je kardio trenige, a večeri je provodio u teretani. Dvije godine kasnije izgubio je nevjerovatna 82 kilograma.

"Za postizanje onoga što je Chris učinio potrebno je mnogo napora. On je sada jako posvećen zdravoj ishrani i onome što radi", kaže Shaun.

Uz sve pozitivne rezultate dolazi i ono što Chris naziva "teškom istinom gubitka kilograma", a to je višak kože. Međutim više nema problema kada taj višak vidi u ogledalu, već je ponosan na sebe što je napokon uspio da ostvari svoje ciljeve.