Svaku večer u 20 sati
474

Treningom protiv korone: Vježbajte online s ličnim trenerom Nedimom Babićem

S.H.P.
Lični trener Nedim Babić došao je do izvrsne ideje kako da u doba koronavirusa i samoizolacije ostanemo fit i u formi. Dolazi nam lijepo vrijeme pa ne bi valjalo da svakodnevnim boravkom u kući nabacimo višak kilograma.

Budući da su zbog mjera opreza zatvorene sve teretane u gradu, Babić se odlučio da svakoga dana tačno u 20 sati održi online trening na Facebook stranici i Instagram profilu.

"Na ideju live treninga došao sam kada su naši članovi kluba prestali da treniraju zbog koronavirusa, da bih njima održao tu fizičku formu koju su postigli, da ih animiram, jer su ljudi zatvoreni, ne kreću se i na kraju krajeva potrebna im je ta fizička aktivnost", kazao je Babić.

Prvi trening je bio sastavljen od tri seta s tri različite vježbe u svakom setu. Vježbe treba raditi dva kruga zaredom, 30-40 sekundi po svakoj vježbi. Napravite pauzu od 60 sekundi. Sve to ponovite dva puta. Nakon toga pređite na sljedeće tri vježbe.

Osim toga, Nedim nije zaboravio ni najmlađe koji su svaki dan u kući. Za njih je također pripremio svakodnevne treninge koji počinju u 19:30 sati kako bi ih motivirao i animirao na fizičku aktivnost.

Babić je naglasio da vam za ovaj trening neće biti potrebna dodatna oprema, već samo volja i želja.