"Stariji brat, starija sestra": Kilometri se spajaju kroz kampanju "Trčimo zajedno za dječiji osmijeh"

"Stariji brat, starija sestra": Kilometri se spajaju kroz kampanju "Trčimo zajedno za dječiji osmijeh"
20
E. Sk.
31.7.2019. u 15:19
0
komentara
20

dijeljenja
Fondacija za podršku i razvoj mentorskih Programa "Stariji brat, starija sestra" i Udruženje za prevenciju ovisnosti Narko-Ne, uz podršku Udruženja Marathon Sarajevo po drugi put organizuje kampanju "Trčimo zajedno za dječiji osmijeh".
Trka će biti održana u okviru festivala trčanja "Olimpija Run Fest" koji je zakazan za 15. septembar ispred Sarajevo City Centra (SCC).

"U prošloj kampanji učestvovalo je 60 trkača i skupljeno je ukupno 7.500 KM. Prikupljena sredstva, zajedno sa sredstvima drugih donatora, omogućila su da uključimo 160 djece iz sedam različitih gradova u program "Stariji brat, starija sestra". Program je nastao prije 15 godina u BiH, a cilj mu je socijalno uključivanje djece i promocija zdravog načina života, ali i uključivanje mladih u volonterski i društveno koristan rad", pojasnili su organizatori.

Djeca koja su uključena u program dobijaju podršku kroz druženje sa volonterima/kama, a koji su obučeni za uloge "starije braće" ili "starijih sestara". Na taj način, volonteri im postaju oslonci u njihovom odrastanju. Zbog porodičnih odnosa ili specifičnih životnih okolnosti djeci nedostaju pozitivni životni uzori.

Program nudi priliku da djeca grade kvalitetne odnose sa svojom "starijom braćom/sestrama" poboljšavajući njihove socijalne vještine koje su osnova za jačanje njihove ličnosti, ali i odgovornog stava ka društvu.

U okviru festivala trčanja "Olimpija Run Fest" zainteresirani se mogu prijaviti za jednu od sljedećih utrka: Sarajevo Sberbank polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton ili Novo Nordisk Fun Run. Da biste bili dio kampanje "Trčimo zajedno za dječiji osmijeh" i podržali zdravo odrastanje djece potrebno je da se prijavite na jednu od prethodno tri navedene utrke Festivala. Kupovinom "kilometara koji spajaju" pomažete Program "Stariji brat, starija sestra".

Svaki kupljeni kilometar pomaže spajanju jednog djeteta sa "starijim bratom/sestrom" i omogućava njihovo jednogodišnje druženje i nastavak Programa "Stariji brat, starija sestra" i u budućnosti.

Cijena jednog kilometra iznosi minimalno 10 KM, a uplate je moguće izvršiti direktno na žiro račun Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa "Stariji brat, starija sestra": Naziv banke: UniCredit bank d.d.

Broj računa: 3387302229533649
Za više informacije možete se javiti putem e-maila [email protected] ili putem telefona 062 959 186.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.