Besplatno
44

Parkovi za motoričke aktivnosti otvoreni u Beču

Klix.ba
Grad Beč je izgradio dva specijalno opremljena parka za motoričke aktivnosti s ciljem da podstakne građane da se što više kreću na svježem zraku – jedan pored životinjskog kvarta "TierQuarTier", a drugi u parku "Helmut Zilk" pored glavne željezničke stanice, koji svim korisnicima stoje besplatno na raspolaganju.

U ponudi su različite sprave i mogućnosti kretanja za svaku starosnu grupu, kako za zabavu tako i za trening.

Park za fitness na otvorenom u blizini životinjskog kvarta u Beču prostire se na 2,5 ha površine i raspolaže sa više od 100 novih i djelimično specijalno koncipiranih sprava, koje su raspoređene na 23 različite stanice za vježbanje. Tu su također i 700 metara dug parkur i igralište na vodi za najmlađe, lebdeće prepreke, ljuljaška na sajli za vežbe balansiranja, zid za penjanje, radionica balansiranja, simulatori za windsurfing i kitesurfing, mreže za penjanje, 110 metara dugačka staza sa preprekama, paviljon za teretanu i trampolin-staza.

Zbog velikog interesovanja Bečlija otvoren je u parku "Helmut Zilk“ i drugi park za motoričke aktivnosti na površini od 1400 m2 sa više od 10 stanica za vježbanje. Raznovrsna ponuda se kreće od vježbi za izdržljivost, preko prepona, sprava koje podstiču ravnotežu i spretnost pa sve do teretane.