Saveznici u mršavljenju
36

Napitak od četiri sastojka pomaže u bržem sagorijevanju sala sa stomaka

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ukoliko još uvijek razmišljate o gubitku kilograma pred ljeto, trebali biste isprobati napitak od četiri sastojka, koji najviše pomaže kod skidanja sala sa stomaka.
Kako navodi NDTV, da biste izgubili kilograme, unos kalorija mora biti manji od ukupnog zbroja izgubljenih kalorija. Budući da je mnogo jednostavnije dobiti kalorije, nego izgubiti, oni savjetuju da vam u tom procesu može pomoći uravnotežena ishrana.

No, postoje određeni "stimulatori" mršavljenja koje morate uključiti u svoj režim kako biste ubrzali sam proces. Jedan takav jednostavan stimulator je napitak od limuna, sušene mente, krastavaca i korijen đumbira.

Poznato je da se ovi sastojci često koriste u zdravoj ishrani koja potiče gubitak kilograma. Zahvaljujući prisutnosti vitamina C i antioksidana, limun potiče probavu i ima diuretička svojstva, koja pomažu kod detoksicaje tijela.

S druge strane, listovi mente sadrže male količine kofeina i katehina, spojevi koji su poznati po tome što pospješuju metabolizam povećanjem tjelesne temperature, što dalje dovodi do sagorijevanja dodatnih kalorija nego što vaše tijelo inače čini.

Đumbir, koji je sve popularniji na našim prostorima, poznat je po brojnim benefitima za tijelo, posebno kada je riječ o protuupalnim i želučanim problemima. Također, đumbir ima termogeni učinak koji pomaže kod aktivacije metabolizma.

Na kraju, krastavci te drugo povrće i voće koje sadrže velik udio vode i vlakana, odlični su saveznici u čišćenju organizma. Krastavac je niskokaloričan, a njegovom konzumacijom spriječit ćete prejedanje.

Priprema napitka od četiri sastojka

U veću posudu stavite sve sastoje i dodajte puno vode. Potrebno je da napitak prenoći u frižideru. Popijte čašu ovog napitka neposredno prije doručka, a onda tokom dana i pred spavanje popijte po još jednu čašu.