Samo za odabrane
42

Luksuzna teretana u New Yorku košta 1.054 eura mjesečno i prima samo osobe "dostojne" članstva

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ekskluzivna teretana koja se nalazi u blizini Union Squarea u New Yorku ima rigorozan sistem prijave novih korisnika, ali i sadržajan studio sa svjetlima i četiri kamere koje snimaju korisnike tokom vježbanja. Mjesečna članarina iznosi do 1.200 dolara (1.054 eura).

Dok većina teretana čine sve da bi imale što više korisnika, Performix je potrebno uvjeriti da ste dostojni da budete njihov član. Nakon popunjavanja obrasca putem interneta, podnositelji zahtjeva imaju telefonski razgovor s članovima uprave, nakon čega slijede konsultacije s trenerom.

Shoulder health 🙌

A post shared by @ megshayden on

Proces prijave uključuje pregled Instagram profila korisnika kako bi se utvrdilo da li on ima sve što je potrebno.

"Jednostavno želimo vidjeti sve, od hrane, do načina života. Želimo ljude kojima će fitness biti životni stil", kazao je osnivač Matt Hesse.

Od početka primanja članova u februaru, teretana je prihvatila 240 osoba od 1.000 kandidata. Plan je da imaju 500 članova. Među članovima su glumac Mark Consuelos, poduzetnica Hannah Bronfman i model Nina Agdal.

"Poznate osobe teško pronalaze mjesto za vježbanje, oni ne mogu ići u teretane. Pokušavamo im osigurati mjesto u kojem će im biti ugodno", kazao je Hesse.

A ugodnost uključuje mnogo toga. U teretanu od 2.500 kvadratnih metara ulazi se na tajni ulaz, a članovi se dočekuju prigodnim napicima. U teretani se nalaze brojne sprave, između ostalog i 3D uređaj koji pokazuje na kojim dijelovima vašeg tijela se nalaze masnoće.

"Imam privatnost koju nisam imao u drugim teretanama", kazao je Benjamin Thigpen, frizer slavnih osoba.

Svlačionice imaju privatne sobe za masažu, infracrvene saune s velikim televizorima na kojima je moguće gledati Netflix, kao i krioterapijske komore, koje su posebno popularne među ljubiteljima selfieja.

Mjesečne članarine iznose 350, 550 i 1.200 dolara. Niži iznosi znače i ograničene sadržaje. Za neke članove, među kojima je mnogo influencera, vrlo je važan studio sa svjetlima i četiri kamere gdje mogu snimati vježbe i objavljivati ih na društvenim mrežama.

Uprkos ekskluzivnosti, dvorana otvara vrata i pojedincima koji nisu članovi, po cijeni od 24 do 40 dolara, ali pod uslovom da ulaze na drugi ulaz, onaj koji nije tajni.