Multitasking
28

Fitness trenerica doji dijete dok vježba

Klix.ba
Tridesetogodišnja fitness trenerica Monica Bencomo iz Novog Texasa podigla je multitasking na potpuno novi nivo. Kada je dobila drugo dijete odlučila je kombinovati dvije stvari koje joj oduzimaju najviše vremena - vježbanje i dojenje.

Monica je za Cosmopolitan ispričala da je na ideju kombinovanja vježbanja s dojenjem došla kada je dojila svoju kćerkicu naslonjena na zid i razmišljala o tome kako svaki put kada počne vježbati njena kćerkica Ariel hoće da doji. Ubrzo je, dok doji dijete, počela raditi vježbe, a sve je to dokumentovala i fotografije postavila na svoj Instagram profil.

"Rijetko kad je skinem s dojke, jer žudi za dojenjem konstantno", rekla je Monica.

Njena kćerka sada ima 18 mjeseci i Monica je još uvijek doji dok vježba.

"Znam da je mogu ostaviti u vrtiću i neometano vježbati kod kuće. Bilo bi lakše objema, ali ovako smo sretnije", rekla je.

Mnogi je osuđuju zbog kombinovanja dojenja s vježbanjem, ali Monica naglašava da nikada ne bi kombinovala teške vježbe dok doji dijete i da joj je sigurnost djeteta najbitnija te da uvijek razumno procijeni šta je uredu, a šta ne. Također naglašava da njena kćerka nikada nije pokazala da joj je neugodno za vrijeme dojenja dok ona vježba.