Zahtjevan poduhvat
57

Dwayne Johnson otkrio plan ishrane od šest obroka dnevno kojim je dobio tijelo "superheroja"

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Dwayne Johnson u intervjuu za Men's Health otkrio je kako se zbog uloge u filmu "Black Adam" podvrgnuo posebnom režimu ishrane kako bi dobio izgled superheroja te je otkrio šta je konzumirao za šest dnevnih obroka.

Premda je popularni The Rock imao impresivnu figuru još iz svojih profesionalnih hrvačkih dana, zbog posljednje uloge posebno je obratio pažnju na svoju fizičku spremu.

U razgovoru za Men's Health, glumac je potvrdio da bi svaki dan jeo šest obroka kako bi se udebljao.

Imao je "tim kuhara i trenera za snagu i kondiciju koji su odredili tačan broj obroka i vježbi potrebnih za održavanje njegove superherojske tjelesne građe".

Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, a The Rock započinje dan s "jajima, mesom poput onog bizona, složenim ugljikohidratima poput zobene kaše i voćem, obično papajom ili borovnicama".

Potom slijedi jutarnja tjelovježba, a zatim pojede drugi obrok oko 10 sati, piše Men's Health. To se obično sastojalo od "složenih ugljikohidrata poput riže, pilećih prsa i zelja".

Zatim, to je uglavnom ista vrsta obroka sve do posljednjeg u danu.

Tim koji sprema njegove brojne dnevne obroke pokušavao je promijeniti stvari, ali je to ovisilo o proteinima "iz ribe, piletine, odreska ili bivola", kao i o "složenim ugljikohidratima poput slatkog krompira i zelja".

Dok bi se ljudi razboljeli od pomisli na konzumiranje toliko hrane, to je samo jedan dan u životu The Rocka. Također je priznao da rijetko jede hranu samo zato što ima dobar okus. Osim ako ne služi svrsi, ne ide u Johnsonova usta.

Dwaynea je inspiriralo ono što je njegov otac znao o prehrani: "Veoma me rano naučio da ne jedem da bih zadovoljio jezik, već da jedem kako bih nahranio tijelo.

"Tome me naučio kad sam imao pet godina. Vjerovatno zato trebam terapiju", našalio se.