Sutra u 18:30
0

Drugo izdanje humanitarne trke Stojčevac 5K: Sve spremno za sportsko-zabavni spektakl

I. S.
Drugo izdanje humanitarne trke Stojčevac 5K u organizaciji Općine Ilidža održat će sutra, 17. juna 2023. godine s početkom u 18.30 sati.

Kao i prošle godine, start i cilj trke koja je sebi prošle godine priskrbila titulu najmasovnije 5K trke u Bosni i Hercegovini bit će na poznatom ilidžanskom izletištu.

"I ove godine humanitarna trka koju organizuje Općina Ilidža, a čiji je tehnički organizator JU KSiRC Ilidža, privukao je veliki broj učesnika. S punim pravom možemo najaviti da će ovogodišnje izdanje trke nadmašiti prošlogodišnje", rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

U jedinstvenom ambijentu obnovljenog i revitaliziranog Stojčevca trka će biti tek dio bogatog cjelodnevnog sportsko-zabavnog programa. Iako je premijerno izdanje trke zaradilo pozitivne ocjene, pohvale, sugestije i kritike će ove godine rezultirati novim idejama i sadržajima. "Greška" koja je prošlog ljeta napravljena prema onim najmlađim ovoga puta će biti ispravljena. Već od 10 sati počinje "Porodični dan" koji će djeci ponuditi veliki broj zabavnih sadržaja, a trajat će do 15 sati.

Za sve one koji su automobilima planirali doći na Stojčevac važno je napomenuti da će parking unutar Stojčevca biti zatvoren, a da će se na izletište s automobilom moći doći sve do 18 sati. Za sve posjetioce koji na Stojčevac dođu s automobilom bit će osiguran besplatan parking preko puta samog ulaza na izletište.

Organizator je uz podršku prijatelja utrke osigurao vrijedne i zanimljive nagrade za najbrže u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbržeg Ilidžanca i najbržu Ilidžanku, a osigurane su i nagrade za najmlađeg i najstarijeg učesnika trke.

Po završetku utrke uslijedit će zanimljiv muzički program, a na velikom videozidu uživo će se emitovati utakmica nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja igra protiv Portugala.