U Sport klubu Vistafon
83

BTC Health & Fitness Summit održat će se 28. i 29. septembra u Sarajevu

L.K.
BTC Fitness klub iz Sarajeva i ove godine organizuje BTC Health & Fitness Summit koji će se održati u Sarajevu 28. i 29. septembra 2019. godine u Sport klubu Vistafon.

BTC Health & Fitness Summit jedan je od najvećih regionalnih fitness događaja edukativnog karaktera koji okuplja različite internacionalne i domaće eksperte čiji je zadatak i cilj da kroz predavanja i praktično vježbanje edukuju učesnike i unaprijede njihovo znanje o vježbanju, ishrani, zdravlju, psihologiji, suplementaciji, mobilnosti, aktivnom životu i promjeni životnih navika.

Događaj je namijenjen fitnes trenerima, rekreativcima, studentima i svima koji žele unaprijediti svoje znanje i probaju provjerene metode i informacije iz svijeta ishrane, treninga, regulacije stresa, vježbanja, disanja te pokretljivosti i funkcionalnosti tijela.

BTC Health & Fitness Summit je prvi put održan u oktobru prošle godine i učestvovalo je više od 200 posjetitelja iz regije i Evrope koji su imali priliku da slušaju predavanja istaknutih sportskih autoriteta odnosno predavača. Prošle godine predavači i gosti koji su podijelili svoja znanja sa učesnicima bili su Steve Maxwell (SA), Goran Sajko (HR), Aleksandar Miketa (HR), Tomislav Dolušić (HR), Mladen Jovanović (SRB), Džemal Gekić (BiH).

Na drugom BTC Health & Fitness Summitu predavači će pričati o trenutno aktuelnim temama u svijetu fitnessa a predstaviti će ih kroz teorijski i praktični segment na veoma zanimljiv i jednostavan način.

Prvi najavljeni internacionalni predavač na ovogodišnjem Summitu je svjetska legenda kettlebell treninga Steve Cotter (USA), koji će sa učesnicima podijeliti svoje višegodišnje iskustvo i filozofiju efikasnog vježbanja za optimalno zdravlje i kvalitetniji život.