{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fascinantne fotografije tajnih skrovišta iz Drugog svjetskog rata

9.12.2014. u 18:15
32
62
Fascinantne fotografije tajnih skrovišta iz Drugog svjetskog rata
32
Zamke za tenkove, kameni blokovi u kojima je bilo skriveno oružje, odbrambeni tornjevi, podzemni tunel i plutajuće luke samo su dio zaboravljene ostavštine iz Drugog svjetskog rata koji su se nalazili na skrivenim mjestima i teško ih je bilo uočiti.
Fotograf Wilson fotografisao je skrivena mjesta iz perioda Drugog svjetskog rata koja su napravljena u svrhu borbe protiv nacista.

Proputovao je 37.000 kilometara kako bi fotografisao 143 zaboravljene obalne relikvije širom Velike Britanije, Francuske, Holandije, Belgije, Norveške i Kanarskih otoka. Mnoga mjesta nisu bila upisana u mape niti obilježena.

"Fotograf sam već 20 godina i često imam vojne teme u svom radu. Poput mnogo ljudi iz Engleske i moja porodica ima ratnu historiju i odlučio sam to istražiti. Moja porodica potiče iz Poljske, Rumunije i Švicarske i svi su bili zahvaćeni konfliktom. Jedan član moje porodice je bio u RAF-u pilot. Ovo je bio moj čin sjećanja", rekao je Wilson.

Fascinantne su fotografije tzv. plutajućih luka koja su služila kao nevidljiva pristaništa ratnih brodova pije 70 godina. Te luke i danas neometano plutaju na istom mjestu kao i tada.

Veliki broj lokacije nije jasno vidljiv. Prekriveni su lišćem, žbunjem, pijeskom ili su oštećeni vodom. Nažalost, neki su uništeni po nalogu vlada zemalja u kojima se nalaze.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: