lifestyle
0

Emina Hamzabegović i Dženan Korjenić osvojili titulu Best modela

NINA
Titulu Best modela Bosne i Hercegovine za Best model svijeta 2004. osvojila je sinoć u mostarskom hotelu Ero Sarajka Emina Hamzabegović, dok je titulu najboljeg muškog modela osvojio također Sarajlija Dženan Korjenić, javlja NINA.

Njih dvoje će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u Istanbulu 10. decembra na svjetskom izboru za Best model svijeta. Inače, za tu prestižnu titulu takmičilo se po deset djevojaka i mladića iz BiH.

Prva pratilja Best modela BiH je Mostarka Maja Miletić, dok je druga Selma Buljugić. Titulu prvog pratitelja Best modela BiH ponio je Dario Bošković, a titulu drugog Amel Salkić.

Dvadesetdvogodišnja Emina Hamzabegović oduševljena je pobjedom, ali ne i iznenađena. ''Pobjedi sam se nadala, jer da se nisam nadala, ne bih se ni prijavila na ovo takmičenje. Ispunio se jedan moj veliki san'', kazala je Emina u izjavi za agenciju NINA.

Najbolji muški model, dvadesetjednogodišnji Dženan Korjenić također se nadao pobjedi. ''Volim taj osjećaj pobjede i stvarno sam sretan'', istaknuo je Korjenić.

Inače, Emina i Dženan, osim što se duže vrijeme bave manekenstvom, također su i studenti, Emina Farmaceutskog fakulteta, a Dženan Ekonomskog na Univerzitetu u Sarajevu.

Organizator Izbora Best modela Bosne i Hercegovine, agencija ABC models iz Sarajeva koja je između ostalog organizator i Izbora za miss BiH, publici nije ponudili ništa drugo osim nekoliko izlazaka djevojaka i mladića u različitoj odjeći i kostimima uz prethodnu najavu voditeljice Irne Smake, prošlogodišnje Miss BiH. Pokrovitelj ove manifestacije bio je Grad Mostar, a generalni pokrovitelj Hercegovina osiguranje od kojeg su svi modeli i njihovi pratitelji dobili darove.