800 trkača
183

Društveno odgovorna trka "Heineken 0.0 5K Spring Run" 20. aprila kroz najljepše dijelove Sarajeva

Klix.ba
Foto. Vanja Čerimagić
Foto. Vanja Čerimagić
Heineken 0.0 5K Spring Run, proljetna i društveno odgovorna trka održat će se 20. aprila sa početkom u 10 sati ispred BBI centra. U trci će učestvovati 800 trkača iz BiH i regije.

Na ovogodišnjem izdanju kratke proljetne trke "Heineken 0.0 5K Spring Run", koja će ujedno i otvoriti sezonu trčanja u Sarajevu, prijavljen je rekordan broj učesnika, tačnije njih 800. Trka će startati 20. aprila u 10:00 sati ispred BBI centra, dok će trasa trke prolaziti kroz najljepše dijelove grada Sarajeva. Kao i u prethodne dvije godine, ovaj sportski projekat podržat će i društveno odgovornu kampanju „Trčim za nekoga sa autizmom“,u saradnji sa Udruženjem EDUS, u okviru koje će čak 150 trkača trčati i prodavati svoje kilometre kako bi doprinijeli edukaciji djece iz autističnog spektra u BiH. Podsjećamo, u okviru iste kampanje u 2017. i 2018. godini, prikupljeno je preko 60.000 KM.

"Sretni smo i ponosni na rekordan odziv trkača na ovogodišenjm izdanju Heineken 0.0 5K Spring Run, od kojih se do sada čak 150 priključilo društveno odgovornoj kampanji „Trčim za nekoga sa autizmom“, što dokazuje kako su trkači ljudi velikog srca. Posebno se zahvaljujemo i generalnom sponzoru trke, brendu Heineken 0.0 te drugim partnerima projekta koji su nam omogućili kvalitetnu organizaciju trke“, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo, koje je ujedno i organizator ovog projekta.

Za sve učesnike, organizator trke obezbijedio je vrijedne startne pakete koji uključuju: startni broj sa čipom i vlastitim imenom, posebno dizajniranu dri fit majicu, osvježenje te druge poklone sponzora trke. Nakon trke, rezultati će biti objavljeni na web stranici Udruženja Marathon.

Svi trkači koji su na vrijeme osigurali svoj startni broj, moći će podići startne pakete u petak, 19. aprila, od 12:00h do 20:00h, u prostorijama Bosanskog Kulturnog Centra (BKC). Iz Udruženja Marathon pozivaju sve građane da se pridruže trkačima u centru Sarajeva te ih podrže u ovoj pozitivnoj i društveno odgovornoj inicijativi.

Trka će proći kroz slijedeće dijelove grada gdje će saobraćaj biti parcijalno obustavljen u subotu, 20. aprila od 9 sati do 11 sati: BBI Centar,Ulica Maršala Tita, Marijin Dvor, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar. Uz generalnog sponzora, brend Heineken 0.0, projekat su podržali: Alvogen, O.R.S., Hyundai, Klas, Oaza, Biona, ABSL, Penny Plus i Penny Marketi, KJKP „Rad“ i Bosanski Kulturni Centar Sarajevo. Posebnu podršku pružili su portal Klix.ba te Antena i Mix radio, kao medijski pokrovitelji.