Centar Skenderija
175

Diplomatski zimski bazar ove subote obećava sjajne okuse, zvuke, nagrade i zabavu

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Diplomatski zimski bazar i ove će godine ugostiti ambasade i međunarodne organizacije u BiH koje su se udružile kako bi pomogle djeci sa potrebama širom BiH.

Bazar će biti održan u subotu 9. decembra u dvorani Mirza Delibašić od 11 do 16 sati. Ulaznice koštaju 5 KM. Djeca mlađa od 10 godina u pratnji odrasle osobe imaju besplatan ulaz, a kada uđu, očekuju ih brojne besplatne aktivnosti, specijalno osmišljene za male princeze i prinčeve.

Zahvaljujući sponzorima, i ove godine kao i prošle svi troškovi organizacije su već pokriveni, što ustvari znači da kupovinom ulaznice i proizvoda koji će biti izloženi na bazaru svaka marka ide direktno za djecu sa potrebama u cijeloj BiH. Prošle godine bazar je privukao oko 15.000 posjetilaca, a na ovom jednodnevnom događaju prikupljeno je 130.000 KM. Novac je doniran dobrotvornim organizacijama koje podržavaju djecu sa potrebama u Bosni i Hercegovini, od Mostara do okoline Srebrenice, od Doboja do Banje Luke i Sarajeva.

Ove godine Diplomatski zimski bazar podržava sedam dobrotvornih organizacija: Centar Kristin Vitkat koji radi u sklopu centra "Vladimir Nazor", Kruh Svetoga Ante, Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu", Udruženje "Downsy i mi" – Udruženje roditelja djece sa Downovim sindromom, Udruženje Dajte nam šansu, Roditeljsku kuća te Centar za djecu "Gnijezdo" Bosansko Grahovo.

Diplomatski zimski bazar sjajan događaj koji se održava jednom godišnje kada su sve ambasade prisutne u BiH pozvane da učestvuju – ove godine učestvuje oko 40 ambasada i međunarodnih organizacija, neke od njih prvi put.

Zbog sjajnih okusa međunarodne kuhinje – Diplomatski zimski bazar daje posjetiocima priliku da probaju hranu iz cijelog svijeta i da kupe proizvode koji se teško nalaze u BiH.

Na Diplomatskom zimskom bazaru učestvuje oko 60 nevladinih organizacija i izlagača koji prodaju svoje proizvode, tako da se možete počastiti sjajnim poklonom.

Svaka konvertibilna marka koji vi potrošite na Diplomatskom zimskom bazaru 9. decembra biti data djeci s potrebama, zahvaljujući našim velikodušnim sponzorima EFT i Mineco, koji su platili troškove organizacije, poručuju organizatori.

Obećavaju i lutriju sa nevjerovatnim nagradama, od odmora, ekskluzivnih večera do vaučera za spa centre, a sve za cijenu listića od 3 KM.

U 13 sati će biti održana aukcija na kojoj će se učesnici moći takmičiti za slike poznatih slikara, all inclusive odmore u hotelima sa 5 zvjezdica, aviokarte i još mnogo toga!

"Vi kupujte i jedite, a djecu pustite da se igraju, odmaraju i gledaju uzbudljive izvedbe koje su na rasporedu cijeli dan – od indonezijskog plesa, slovenačkog folk benda, muzičkog teatra, horova...", saopćili su organizatori.