Košta 3.200 dolara
9

Dior proizveo luksuzni bicikl inspirisan uličnom kulturom 80-ih

Klix.ba
Dior Homme BMX (Foto: Patrick Demarchelier)
Dior Homme BMX (Foto: Patrick Demarchelier)
Ukoliko vam je potrebna motivacija za skidanje viška kilograma u ovim prazničnim danima, francuska modna kuća Dior mogla bi vam pomoći. Dior Homme proizveo je svoj prvi luksuzni BMX bicikl u saradnji s pariskom kompanijom Bogarde.

Limitirano izdanje bicikla inspirisano je uličnom kulturom 80-ih godina, koja često dominira u Diorovim muškim kolekcijama. Hromirani bicikl je dostupan u crnoj i crvenoj boji, a Diorov logotip ugraviran je na metalnim dijelovima bicikla.

Foto: Patrick Demarchelier
Foto: Patrick Demarchelier

Modna kuća će proizvesti samo 70 bicikala za maloprodaju po cijeni od 3.200 dolara. Dvotočkaš će službeno biti predstavljen sutra na Sole DXB streetwear festivalu, a odmah poslije toga će ga prvi kupci moći pronaći u nekoliko odabranih prodavnica kuće Dior Homme.

Informacije o proizvodnji luksuznog BMX-a prvi je u oktobru otkrio kreativni direktor modne kuće Kris Van Assche. On je fotografiju bicikla podijelio na Instagramu uz opis kako "stiže uskoro".

Bicikl je već odavno postao oružje modnih kreatora. Prije Diora svoje modele luksuznih dvotočkaša predstavile su i kuće Diesel, Hermes i Chanel.