{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dio Liverpoola bit će određen za legalnu prostituciju

N
27.1.2005. u 14:21
0
0
Dio Liverpoola bit će određen za legalnu prostituciju
0
Dio Liverpoola bit će određen za legalnu prostituciju
Gradske vlasti Liverpoola podržale su ovih dana projekt o uspostavljanju zone za legalnu prostituciju u jednom strogo određenom dijelu grada.
Projekt za koji je glasovala ogromna većina u gradskoj vladi, trebao bi se predstaviti britanskom ministarstvu unutarnjih poslova.

"Odluka da naš projekt predstavimo ministarstvu unutarnjih poslova usvojena je ogromnom većinom u gradskoj vladi", izjavio je jedan predstavnik lokalnih vlasti, dodajući da je sada na tom ministarstvu da odluči hoće li Liverpool biti prvi grad u Velikoj Britaniji koji će imati kontroliranu zonu takvog tipa.

Inicijatori projekta rukovodili su se modelom primijenjenim u nizozemskom gradu Utrehtu, gdje prostitutke mogu raditi jedino noću, u zoni nedaleko od središta grada, ali udaljenoj od stambenih četvrti. Do zone iste namjene u Liverpoolu lako bi se dolazilo automobilom ili gradskim prijevozom, a u njoj bi bio sagrađen i veliki parking prostor.

Projektom su predviđene i neophodne mjere sigurnosti, kao što je uvođenje policijskih patrola i postavljanje sigurnosnih kamera.

U zoni bio bi otvoren i centar za socijalno osiguranje i pružanje medicinskih usluga, kao i centar za kontrolu ulazaka i izlazaka, nakon što bi taj dio grada bio rezerviran samo za prostitutke i njihove klijente. Gradske vlasti u Liverpoolu još uvijek nisu odredile u kojem dijelu grada bi taj "sustav" mogao da zaživi.

Predstavnik ministarstva unutarnjih poslova izjavio je da vlada razmišlja o mogućnosti uspostavljanja takozvanih kontroliranih zona za prostituciju, ali je istaknuo da takva odluka zahtjeva donošenje novog zakona, prenijela je agencija AFP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: