Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajmo ovako, prvo info minimalna plata u BiH 208 EUR, minimalna plata Njemačka 1155 EUR, otvorim katalog Lidl, otvorim katalog Bingo, litra mlijeka Lidl 0.85 centi, a Bingo 0.67 centi, 0.75L maslinovog ulja prve klase Lidl 3.99 EUR, a 1L mas. ulja od komine u Bingu 6.78 EUR, 500g kafe u Lidl 3.29 EUR, a Bingo 3.30 EUR, Rittersport mliječna čokolada Lidl 0.69 EUR, Bingo 1.28 EUR. Dakle, Nijemci imaju 5.5 puta veću platu, a cijene ili skoro iste ili jeftinije.
Radnik Baketovog Binga 460 KM, radnik Lidla u Njemačkoj 3000 KM
ali su plate 30 posto od Europskih
Glupi ili bezobrazni? I nepismeni bi trebali znati da je standard zivota prosjecnog covjeka u jednoj zemlji Zapadne Evrope puno bolji od standarda u BiH. Al ima mudrijasa koji ce navoditi cijene stanova, parkinga i patlidzana da bi se ko nesta drugacije zakljucilo. Takav jedan mudrijas moze a i ne mora imati lose namjere, ali je zasigurno glup, a jos ga glupljim cini sto dostojanstveno i javno emitira svoju glupost!
Danska 130 , a Norveska ima i 180 , jer se neracuna posto nije u EU
U Sarajevu stan 200 km u Becu Munhenu i Stockholmu 3000 km !!
@Mamre ti si debil. kako te samo nije sramota biti toliko glup?
Ja shvatio da nema drzava para, nema nema uredu je, ali kioski se placaju 292 000KM, stalno se obnavljaju vozni parkovi, tolika adminsitracija...znaci para dok se tako trose....zato idem kod Angele
Demokratskim pravom da iznesem svoje misljenje izjavljujem sledece ; Pu bando politicka, gvovna na vlasti za sva 3 konstituivna naroda, dabogda zivjeli 90 godina I bolovali od najogreg raka, raspadali se u krevetu I kolicima... sve to zbog ovoga sto ste ste uradili I doveli ovu zemlju do ovog stupnja... sudeci po vama I vasim kvalitetima, I sta ste sve pokrali ovaj ucinili za ovaj narod... bolje je bilo u ratu 93 nego sad 800 godina posle! Pu stoko trag vam se zameo
Dabogda bio hljeb 5 km mlijek 5 kma benzin p km........srkli od gladi 25 godina vas SDA voza i bogete se avi još malo osim kontejnera ima da vas gledamo kako pasete po livadama.A u svmu ovome imaju udjela i nezavisni mediji ako postojeTrebaj snimite sve hacijende "naših" glavonja koje god ds+a su i objavljivati svaki danko vrmensku prognozu nek vidi narod s kim ima poala.
@Krkulence Pa kukas, debilu, da ti je tesko zivjeti sa 1800 KM. Kako je tek onda nama nezaposlenima? Smanjiti plate takvima i zaposliti nove ljude.
Kolke su dnevnice ili satnice u EU a kolke su u Bosni???
U sta duhan spada nit se jede nit se pije, zasto uopste ulazi u statistiku.
plate u visini od 10% od evropskih
Na balkanu je trenutno seoba naroda
Koja ba Otoka tresnje su vdeo skuplje ot teletine.7 eura kila sa kospicama.
Radna snaga u BiH jeftinija 100%, nego u EU!
400%