Priča koja traje
67

Četvrta utrka Grawe Konjički cener održat će se 2. jula

Priča koja traje još od 2019. godine, kada je u Konjicu trčalo 400 trkača, koja je preživjela i koronu i lockdown sa virutualnim trčanjem, i prošle godine nagrađena rekordnim brojem trkača, koji su trčali na novoj stazi, na vrelom konjičkom asfaltu uz hladnu Neretvu.

Kada kažemo nagrada, mislimo na vas trkače koji ste svojim prisustvom nagradili ekipu entuzijasta iz Konjica.

Priča se nastavlja i ove godine, i to već 02.07.2022. godine kada se održava četvrta utrka, ovaj put pod nazivom "Grawe Konjički Cener".

Organizatori, ekipa Atletskog kluba Pace Konjic, najavili su da će se kao i prethodne godine pored utrke na 10 kilometara, dječje humanitarne utrke "Sara & Mala raja", održati i "Duet štafeta", kao mix štafeta, odnosno “m + ž = 5 + 5k”.

Utrka je zakazana za 02.07.2022. godine, u Gradu Konjicu, a pored utrke takmičari će moći da posjete "Titov bunker - ARK", uživaju u raftingu na osvježavajućoj Neretvi, obilasku muzeja - kuća Zuke Džumhura (koja se nalazi uz samu stazu na 5-om kilometru), muzej drvorezbarstva, hiking tura ili čak okupati se u Neretvi.

Većini je već i poznato, ali da podsjetimo, prijave su otvorene do 15.06.2022. godine, a možete se prijaviti na kalendaru "Moje trčanje" ili direktno na link.

"Kako je ovo naša i vaša zajednička priča, koju ste vi nagradili i podržali vašim prisustvom, mi ćemo nagraditi vas: Odlučili smo ostaviti cijenu startnina istu do kraja prijava (svi koji su uplatili više, višak će biti prebačen na sljedeću godinu)", poručuju organizatori.

Pored pojedinačnih prijava i štafete, moguće su i grupne prijave, a prijavu grupe i ostale informacije te eventualna pitanja možete poslati na [email protected].

Ovu pozitivnu priču Konjičana je i ove godine podržalo Grawe osiguranje d.d. Sarajevo, ali ovaj put kao generalni sponzor, prepoznavši kvalitet i sada već tradiciju "Konjičkog cenera".

"Ova podrška nam mnogo znači, tako da sa sigurnošću idemo dalje, još jače i bolje sa našim generalnim partnerom Grawe osiguranjem, ali i drugim partnerima koji su podržali najmasovniju sportsku manifestaciju u gradu na Neretvi", poručuju organizatori.

Iz GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo istaknuto je da su izuzetno sretni što se na ovakav način povezuju kako sa lokalnom zajednicom, tako i sa sportskim aktivnostima na otvorenom, u prelijepom okruženju Konjica.

U GRAWE osiguranju svjesni su važnosti fizičke aktivnosti po cjelokupno zdravlje te uz svoju dobro poznatu vodilju #sebiNAJVAŽNIJI sretni su zbog činjenice da su ponovo dijelom ovog projekta, kroz koji imaju priliku skrenuti pažnju na važnost brige o samom sebe i svom zdravlju.

Vidimo se u Konjicu 02.07.2022. godine, da zajedno nastavimo ovu priču i uživamo u ljepotama koje nudi Grad Konjic.