Bogat program
2

Promo / Budva je i ove godine centar novogodišnjih dešavanja

Ljetnja turistička metropola crnogorskog turizma tokom novogodišnjih praznika i ove godine preuzima primat u organizaciji svečanog dočeka na trgu ispred Starog grada, ali i u prestižnim hotelima, diskotekama i restoranima.

Najkvalitetniji smještajni kapaciteti u Budvi već su popunjeni, a mjesta u salama već rezervisana. Besplatnim dnevnim i noćnim koncertima na Trgu, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i lokalne samouprave, Budva će privući desetine posjetilaca, koji već skoro dvije decenije najčešće dolaze iz zemalja regiona.

U Novu 2018. godinu Budvani i njihovi gosti ući će uz prepoznatljive melodije "Bijelog dugmeta", kultnog benda bivše Jugoslavije. Brega, Alen i Tifa i pjesme za sve generacije garantuju dobru posjećenost i još bolju atmosferu. Prije "Bijelog dugmeta" 31.12. uz "Queen Simphony" gosti će uživati u vječnim hitovima još jednog rock sastava koji je ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj sceni.

Program u Budvi ove godine počinje malo ranije, 29. decembra od 21. sat, kada će na Trgu ispred Starog grada nastupiti budvanski bend "The Grupa", potom "Hladno pivo" i "S.A.R.S.".

Koncertom u podne, 30.decembra, najmlađe će obradovati dječiji hor "D–mol" iz Podgorice, a u noćnim satima nakon još jedne budvanske grupe "Jack Lupino & Gorostas" uz još malo dobrih, starih pjesama publika će pozdraviti "Bajagu i instruktore".

U nedjelju, 31.12.2017. na programu je još jedan lijepi koncert budvanske Gradske muzike, prepoznatljivog gradskog brenda koji ovu umjetnost njeguje više od vijeka. Tačno u podne zasviraće evergreen hitove.

I kada se gosti dobro odmore nakon "lude noći" uz Bijelo dugme, uslijediće događaj koji mnogi Budvani i njihovi gosti, poštovaoci klasične muzike, sa nestrpljenjem očekuju. U 14 sati na impozantnoj bini zasviraće Mediteranski revijski orkestar uz soliste: Jadranku Jovanović (mezzo–sopran), Jovana Kolundžiju (violina), Lanu Asju Dabović (sopran), Marka Kalajanovića (bariton), Marijanu Šovran (sopran) i Vilija Ferdinandija (violina), pod dirigentskom palicom Radovana Papovića.

Prva januarska noć biće posvećena nešto "tvrđem zvuku" uz budvansku grupu "Mazzom u fugazzu”, "Elemental" i "Dubioza kolektiv".

Program za najmlađe mještane i posjetioce biće organizovan u Budvi i Petrovcu, a i ove godine je nastavljena saradnja Turističke organizacije sa kinom "Cadmus Cineplex" u realizaciji besplatnog pozorišnog i filmskog programa za mališane u periodu od 24.12.2017. do 9.1.2018. godine.

Muzičke zvijezde regiona neće nastupiti samo na trgu već i u nekim od najljepših hotela na crnogorskom primorju. Tako će goste "Splendida" u novu godinu uvesti Severina, Dragan Kojić Keba, Haris Džinović i orkestar Žutoga Serhatlića. U hotelu "Palas", gdje su aranžmani rasprodati već početkom novembra, nastupaju Lepa Brena, "Magazin", Aco Pejović, Halid Bešlić, Dejan Petrović–Big bend i Creative band.

Svečani doček svojim gostima priprema i hotel "Maestral", uz nešto drugačiji, nekonvencionalniji pristup. Veselo će biti i u budvanskim restoranima, kafeima i u čuvenoj diskoteci "Trocadero".

Osim po kvalitetnom i raznovrsnom muzičkom program koji na glavnom trgu traje četiri dana, Budva ima i druge prednosti koje je izdvajaju u odnosu na druge destinacije. Prije svega, Trg može da "dočeka" mnogo više posjetilaca nego prostori u drugim primorskim gradovima. Pored toga, u ovom gradu se nalaze najbolji crnogorski hoteli i najkvalitetniji privatni apartmani. Raznovrsna ponuda restorana i kafića, šoping centar u srcu grada, wellness, spa i casino ponuda garantuju da more možete doživjeti na najljepši način i tokom zimskih mjeseci.

"Ukoliko odlučite da sebi i najdražim ljudima poželite sretniju i uspješniju 2018. godinu baš u Budvi sigurno nećete pogriješiti. Oni koji su već boravili u Budvi tokom novogodišnjih praznika iznova joj se vraćaju. Zato…vidimo se u Budvi! I ove godine!", poručili su iz Turističke organizacije opštine Budva.