Testiraju vitamine
28

Britanci plaćaju gotovo 11.000 KM mjesečno onima koji će jesti pizze i drugu nezdravu hranu

Dž. L.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Zamislite da mjesec dana možete jesti samo pizze, čips, tost i ostalu nezdravu hranu, a za to dobiti gotovo 11.000 KM. Uz britanskog proizvođača vitamina to je moguće.

Naime, vitaminski brend Feel testira novu seriju svojih vitamina za što su mu potrebni ljudi koji će jesti kaloričnu hranu uz njihove vitamine.

Na jelovniku za koji će biti plaćeni oni koji budu odabrani nalaze se namirnice kao što su bijeli hljeb, jaja, tjestenina, piletina i riža, pizza, hamburgeri te gotovo sve što svakodnevno jedu osobe koje baš i ne paze na ishranu.

Za ovaj posao traže se osobe starije od 18 godina i ne smiju imati nikakvih zdravstvenih tegoba ili biti pod bilo kakvim oblikom liječenja. Također moraju imati potvrdu da nisu alergične na bilo koji sastojak u namirnicama s menija.

Iz Feela ističu kako ne žele poticati zamjenu zdrave prehrane s vitaminskim dodacima, zbog čega testiraju vitamine na ljudima koji već jedu lošu ili nezdravu hranu.

Firma će testirati nivo hranjivih tvari kod kandidata prije i nakon što provedu mjesec dana isprobavajući njihove vitamine uz normalne svakodnevne obaveze. Za početak su im potrebne tri osobe.

"Želimo ohrabriti ljude da koriste naše multivitamine kao zamjenu za zdravu dijetu. Svrha ove studije je ispitati učinkovitost našeg proizvoda, izvan laboratorijskog okruženja", kazao je Boris Hodakel, suosnivač firme Feel.

Oni koji su zainteresovani za testiranje, mogu se prijaviti putem online aplikacijske forme.