|

Božo Vrećo prodaje haljinu s crvenog tepiha, a novac će donirati Centru za slijepu djecu

Božo Vrećo prodaje haljinu s crvenog tepiha, a novac će donirati Centru za slijepu djecu
1.415
E. Sk.
17.8.2019. u 19:20
157
komentara
1,4k

dijeljenja
Božo Vrećo prodaje haljinu s crvenog tepiha, a novac će donirati Centru za slijepu djecu Božo Vrećo (Foto: D. S./Klix.ba)
Božo Vrećo je odlučio prodati ružičastu haljinu u kojoj je prošetao bosanskim ćilimom prve večeri Sarajevo Film Festivala. Novac od prodaje će donirati Centru za slijepu djecu, objavio je na svom Instagramu.
"Ove godine sam tu za sjajni Sarajevo Film Festival. Od moje žute haljine su prošle tri godine. Ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu, a novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje Haggade. Ove godine je to pink haljina i svakako da će prodajom iste novac biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama", napisao je Vrećo.

Detalji s Božine haljine Detalji s Božine haljine


Podsjetio je da je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a motivi na njegovoj haljini su u skladu s našom nematerijalnom baštinom i tradicijom.

Na haljini se mogu vidjeti detalji sa stećaka, tačnije Kolo, i to duž haljine te dva simbola koja predstavljaju logo prezimena Vrećo koji se inače može vidjeti na svim haljinama koje Božo nosi, a kako je najavio, uskoro i na njegovoj kolekciji.
Prijavi grešku


Komentari (157)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...