{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Box-office hit uzrokovao telefonsko mučenje

29.5.2003. u 02:05
0
0
Box-office hit uzrokovao telefonsko mučenje
0
Box-office hit uzrokovao telefonsko mučenje
Komedija 'Bruce Almighty' koja je trenutni hit na box-officeu je jednoj ženi sa Floride prouzrokovala pravo telefonsko mučenje – jer je njen broj u filmu direktan broj za Boga.
U filmu Bruce Almighty glavnu ulogu ima Jim Carrey. On glumi Brucea Nolana koji za svoje nevolje u životu okrivljava Boga, pa Bog odluči da mu na jedno vrijeme pokloni svoje moći. Bog, kojeg u filmu glumi Morgan Freeman, do Brucea pokušava doći tako što mu stalno ostavlja svoj broj telefona na pageru. Ali, umjesto uobičajenog prefixa '555' koji se uglavnom koristi u filmovima, broj na kojeg se može dobiti Boga je broj mobitela djevojke po imenu Dawn Jenkins.

Dawn od premijere filma prima po dvadeset poziva svakog sata, a svako ko pozove prvo traži Boga, pa onda spusti slušalicu. Dawn je poslala e-mail Universal Studiosima zbog ovog problema i vjerovatno će tražiti novčanu odštetu.
Dawn Jenkins nije jedina kojoj traže Boga kad je nazovu na mobitel. Broj u filmu je identičan broju žene iz South Caroline koja kaže da je terorišu neprestani pozivi. Broj je također identičan telefonskom centru od pet radio stanica u Coloradu, čiji predsjednik Ron Nickel kaže da će recepcionist poludjeti od neprestanih poziva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: