Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ce me oduseviti kad ga vjerovarno nikad u zivotu necu vidjeti
Koliko truda i maste je ulozeno u stvaranju ovih velicanstvenih skulptura, predivno je, nestvarno..I ko kod posjeti taj vrt uziva u ljepoti, a znam da kod nas vandali cupaju tek zasadjene mladice, unistavaju samo iz njima poznatog razloga, umjesto da paze i odrzavaju. Eh trebace nama jos milion godina da se pocnemo brinuti i da sve cuvamo i pazimo, jer to je nase .
Da li "novinari" kliksa imaju pojma šta znači riječ BOTANIČKI VRT ? Ne, sudeći po slikama.... wikipedija "Botanički vrt je mjesto gdje se uzgajaju biljke iz različitih krajeva svijeta. Najmoderniji botanički vrtovi spojeni su sa zoološkima, pa je biljke još ljepše promatrati. U Hrvatskoj nema zajednica botaničkog vrta i zoološkog vrta. Botanički vrtovi su izrazito važni za očuvanje biološke raznolikosti. Posljednjih nekoliko desetljeća, otkad brzi civilizacijski razvitak počinje ugrožavati prirodu, u sveučilišnim botaničkim vrtovima širom svijeta najveća se pozornost posvećuje uzgoju i zaštiti domaćih, autohtonih biljnih vrsta. Tako su danas botanički vrtovi uključeni u sve svjetske programe zaštite prirode i očuvanja biološke raznolikosti (biodiverzitet).[1] Posljednjih nekoliko desetljeća, otkad brzi civilizacijski razvitak počinje ugrožavati prirodu, u sveučilišnim botaničkim vrtovima širom svijeta najveća se pozornost posvećuje uzgoju i zaštiti domaćih, autohtonih biljnih vrsta.
Šminka, i naše će gradske vlasti uskoro ovako napraviti (u svom vrtu:)
Odakle mi vrt papak, živim u neboderu!
Mora da si sin nekog guzonje, pa braniš babana, ha?
Ljepota :). Ovo je zaista trud koji se isplatio.
nije lose,puno rada i truda treba za ovo...
mozda kad bih otisao tamo, ali ovako.... slabo brate... pa moja sljiva u avliji bolje izgleda... :-)