Prvo zdravlje
30

Bosnalijek: Besplatni savjeti i mišljenja ljekara specijalista dostupni su svima putem platforme “E - ordinacija”

E-ordinacija
E-ordinacija
U sklopu svog javno zdravstvenog portala "Prvo zdravlje", kompanija Bosnalijek nudi besplatan pristup internet platformi pod nazivom E-ordinacija, uz jedinstvenu mogućnost brze, direktne, besplatne i anonimne komunikacije sa specijalistima iz različitih oblasti medicine i farmacije.

Platforma je dostupna na linku www.e-ordinacija.ba, a može joj se pristupiti i putem stranice prvozdravlje.com.

Iz Bosnalijeka ističu kako se vode time da je adekvatna briga o zdravlju pravo svakog čovjeka i stoga su kreirali internet platformu koja će služiti kao spona između ljekara različitih specijalizacija i korisnika, odnosno pacijenata, kojima je njihov savjet potreban. E-ordinacija je personalizirano i potpuno besplatno zdravstveno savjetovalište, čiji je cilj olakšavanje i ubrzavanje pristupa pouzdanoj zdravstvenoj informaciji.

Prema rezultatima desetogodišnjeg ispitivanja Eurostata, sprovedenom u 12 zemalja EU, do 70% stanovnika starosne dobi od 16 do 74 godine izjasnilo se da redovno traži i pretražuje zdravstvene informacije na internetu. Ukoliko ste i vi do sada "googlali" odgovore na svoja pitanja i dileme, onda je E-ordinacija pravo mjesto za vas.

Također, E-ordinacija će koristiti osobama koje nemaju riješeno pitanje zdravstvenog osiguranja, ali i onima koji trebaju "drugo mišljenje".

Ako osjećate tegobe ili trebate savjet u vezi sa nekom već dijagnosticiranom bolešću, možete postaviti pitanje u E-ordinaciji. Platforma će vas uvezati sa vrsnim specijalistima iz različitih grana medicine i farmacije iz cijele BiH koji će vam pružiti savjet:

  • brzo (odgovor na postavljeno pitanje možete očekivati u roku do 72 sata);

  • pouzdano (odgovor daju vrhunski stručnjaci u oblastima medicine i farmacije na koje se pitanje odnosi);

  • besplatno (svi odgovori su besplatni);

  • sigurno (transfer informacija i podataka koje odlučite podijeliti je siguran, a vaši podaci ostaju tajni).

Ukoliko trebate mišljenje ili savjet stručnjaka, posjetite E-ordinaciju.