lifestyle
0

Bono će jedan dan biti glavni urednik Independenta

FENA
Poznati rock pjevač Bono sljedećeg će tjedna jedan dan biti glavni urednik britanskog dnevnika Independenta kako bi skrenuo pozornost javnosti na probleme s kojima je suočena Afrika, osobito AIDS, objavio je u subotu taj dnevnik.

Frontman irske skupine U2 u utorak bi trebao urediti taj uvaženi dnevnik u skladu sa svojim liberalnim stajalištima obilježenim snažnom socijalnom komponentom, piše Independent. To će učiniti u sklopu svoje akcije RED, koju je pokrenuo s američkim filantropom Bobbyjem Shriverom kako bi svijet pokrenuo u borbu protiv pandemije AIDS-a.

Izvršni urednik dnevnika Simon Kelner ustvrdio je kako je Independent prvi medij koji je odgovorio na tu inicijativu, kojom se predviđa da velike tvrtke daju dio svojeg prihoda karitativnim organizacijama koje se bore protiv AIDS-a u Africi. Polovicu utrška izdanja od utorka Independent će uplatiti na račun RED-a.

"Sretni smo što smo uključeni u RED, a ja sam oduševljen činjenicom da će Bono jedan dan uređivati list", napisao je Kelner.