Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ponosan na svoju pravu sarajevsku raju!
Ima ja! Majka rodjena u Sarajevu,otac rodjen u Sarajevu... Loza s Kantona,stara stotine godina...
Ah..Kuzim na sta si mislio sad... Bome slabo,slabo...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dugo nije objavljeno nesto ovako lijepo, puno duse, srca i iskrenosti. Mozda nikad na Klixu. Koliko malo treba da se misli skrenu na neke bolje, ljepse stvari a ne samo na nacionalisticka prepucavanja, ko je bolji, ko je kriv, Srbi, Hrvati ili Bosnjaci, ISIL, cionizam ili amerikanci. Bravo Klix, nesto nekomercijalno. Recimo to ovako, i corava koka ubode zrno.
Otišla a sarmu probala nije.
lijep tekst..i ko je adi sarajlija? to jos ne znamo...
Adi smo mi, ali, na žalost, u defanzivi. :-(
Adi Tarabar.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Đuderija je fočansko prezime...mislim da ova nije baš "autohtona" Dalmatinka kakvom bi htjela da se prikaže.
Prva fotografija me podsjeti na žalostan događaj. Nedavno sam imao posjetu rodbine iz Beograda. Otac, majka i petogodišnje dijete su šetajući Baščaršijom vidjeli da drugi turisti ulaze u krug Begove džamije, te su odlučili da i oni uđu. Dijete je nešto progovorilo, beogradskim naglaskom, naravno, a to je čula neka muška osoba (sasvim normalnog izgleda, kako su mi rekli, ništa brada i kratke pantalone) koja je im je izručila salvu psovki sa pitanjem: "Šta ćete vi tu?!" Znam da je ovo bio neki idiot i da je slučaj izuzetak, viđam ljude iz Srbije po Sarajevu svakodnevno, ali ne mogu opisati kako me bilo stid, posebno čuvši da je malac nakon toga stalno pitao roditelje zašto im je čika psovao, da bi na kraju od oca dobio pomirljivi, ali ustvati izuzetno tačan odgovor: "Čiko je bolestan".
Jaoooo hahhahahahahahha "Čavrljanje sa sarajevskim taksistom: - Znaš li ti, Bobo, šta znači "akšamluk"? - Ne znam. - To ti je ono kad u predvečerje, ili kako bi vi tamo rekli u suton, jel, sjediš, gledaš 'vako u obzor k'o vi dolje prema moru, malo meziš, malo pijuckaš i uživaš. - Aaaa, baš lipo. - I nije ti to ono da se napiješ, znaš? Samo lagano pijuckaš uz mezu, razumiješ? - Razumin. - Doduše, ja se napijem"""
Treba ovim papcima što su slegli u Sarajevo ovo pokazivati svaki dan. Ponosan sam na svoje Sarajlije, na pravu Sarajevsku raju.
milion godina se pokušava prodati taj mit o "sarajevskoj raji" i "papcima" zbog kojih u biti rečena raja i postoji, inače, ne bi imalo smisla... inače, jako je jednostavno, čaršija neumoljivo sudi, tu svako ima pravo da odredi ko je raja a ko papak a svi su ujedno i raja i papci zavisno od trenutka i prema kome evo, ja sam žešći papak, mada priznajem da sam ponekad i ponekome i raja, nejse, koketiranje bobe sa sarajevom mi ono baš papanski - jeftina prodaja zjala, onako - jalijaški
Kao da je carsija relevantna za bilo sta...
OVO MI VRACA VJERU U LJUDE.....
Prelijep clanak koji tjera suze
"Na licu osjećam života dah, to je moj grad, ja takvog ga znam..." . Sve rečeno.
👍
nisam dirnut.....nisam i sta mogu ? nema konekcije izmedju mene splicanke i pokojnog adija.
Savršeno si me nadopunila :-)
Ti znaš da uvijek možeš računati na mene zato što si fina đevojka :-D
Ni nalik na Ninu Rospijadića.
To je moj narod, pazljiv susretljiv ...