Lijepa noć
1.3k

Bjelašnica prva u regionu ove zime otvorila kapije skijašima, pogledajte kako je bilo

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Bjelašnica je večeras prva u regionu otvorila novu skijašku sezonu, a fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je prve ovosezonske prizore sa olimpijske ljepotice nadomak Sarajeva.

Predstavnici Olimpijskog centra Bjelašnica i preduzeća ZOI'84 danas su iznenada najavili kako će večeras od 16:30 sati noćnim skijanjem biti otvorena nova sezona skijanja na olimpijskoj planini.

Put do Bjelašnice večeras je bio očišćen i posut, a svi koji su se odlučili skijati ove noći bili su presretni jer su ponovo na snijegu tako da na stazi vlada sjajna atmosfera.

Menadžment ZOI'84 je odlučio prvog dana nove sezone ponuditi besplatno skijanje za 300 korisnika na stazi "Kolijevka". Do vikenda će noćno skijanje biti u funkciji od 18:30 do 21:00 sat, a od 4. decembra planirano je i otvaranje ostalih staza.

ZOI'84 odgovornost stavlja na prvo mjesto te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovan revijalni program povodom otvaranja sezone. Zbog velikog interesovanja korisnika pretprodaja sezonskih karata produžena je do 4. decembra 2021.

U cilju prevencije zloupotrebe karata, iz JKP ZOI'84 poručuju da će od ove godine biti unaprijeđena i pojačana kontrola ski-karata te apeluje da korisnici savjesno koriste svoje ski-karte, kako bi spriječili eventualne neugodnosti.