18. izdanje
58

Bjelašnica: Nedjelju rezervišite za tradicionalno takmičenje menadžera u skijanju

I. B.
Ski takmičenje menadžera
Ski takmičenje menadžera
U nedjelju, 19. februara, na olimpijskoj planini Bjelašnica će se tradicionalno održati 18. po redu Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju.

Takmičenje u skijanju je dio ciklusa takmičenja menadžera, koje se već 27. godina održava u tri sporta (golf, tenis i skijanje).

Pravo sudjelovanja na ovom takmičenju imaju članovi menadžmenta firmi, amateri skijaši, i gosti organizatora, stariji od 25. godina. Do sada je sudjelovalo (golf, tenis, ski) preko 600 menadžera iz: SAD-a, Kanade, Japana, Njemačke, Engleske, Italije, Austrije, Holandije, Švedske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH...

Ski takmičenje menadžera
Ski takmičenje menadžera

Za ovogodišnje takmičenje, prijavljeno je 82 menadžerki i menadžera. Prijavljeni učesnici trebaju preuzeti svoje startne brojeve, u nedjelju do 9:30 sati u info šatoru takmičenja. Vozit će se dvije veleslalomske vožnje. Prva počinje u 10, a druga u 12:30 sati.

Takmičenje se boduje u šest konkurencija: menadžerke; menadžeri do 50 godine; menadžeri preko 50 godina i "Champions & guests race" (nova konkurencija od ove godine, u kojoj će učestvovati dosadašnji pobjednici u proteklih 17 godina i gosti organizatora).

Ski takmičenje menadžera
Ski takmičenje menadžera

Nagrade za najuspješnije obezbijedili su naTURE Bike&Hike, BH Telecom, Hyundai, Body - Držim liniju, Restoran i pansion Staza, R&S, i Bracom Sportshop.

Više detalja i program takmičenja možete pročitati na web stranici takmičenja.

Ski takmičenje menadžera
Ski takmičenje menadžera

Projekat su podržali BH Telecom, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Hyundai, R&S, Jami, VF komerc, Unioninvest, Konto up, Oxygen, Bracom, Body - Držim liniju, Mibo komunikacije, Knap studio, Restoran i Pansion Staza, i Nature Bike&Hike.

Medijski pokrovitelji su: RSG radio, Antena Sarajevo, Oslobođenje, Klix.ba, Aria Mall, Hayat TV, scsport.ba i Bhsportlife.

Organizator takmičenja je Marketing agencija B40, dok su tehničku podršku pružili Teamm i ZOI'84.

Vidimo se na Bjelašnici 19.02.2023. godine!