Zima na bh. planinama
0

Bjelašnica i Igman dočekuju posjetitelje u punom kapacitetu, na Jahorini dostupno 20 ski-staza

S. Š.
Jahorina (Foto: I. Š./Klix.ba)
Jahorina (Foto: I. Š./Klix.ba)
Tokom proteklog vikenda na bh. olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu bilo je dosta posjetitelja i u KJKP "ZOI 84" su zadovoljni posjetom, a OC Jahorina je za dane pred nama pripremila brojne novitete.

Za vikend su radili, a i u funkciji su trenutno ski-liftovi: šestorosjed, heliodrom, K1 i baby lift. Također, sve staze su puštene u funkciju, osim Kotlova, jer je jak vjetar na vrhu.

Kako su naglasili su iz Ski centra, za vikend je napadalo više od 60 centimentara snijega. Ističu da su sve staze uređene te da nema nikakvih žalbi.

"Veliki broj posjetilaca, ljubitelja planine skijanja i zimskih sportova jučer je posjetio Bjelašnicu, tako da je bila velika gužva. Također svi ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni sa posjetom", kazali su iz Ski centra Belašnica i Igman.

Jahorina je također u punom kapacitetu i spremna dočekuje sve veći broj turista.

"U punom kapacitetu dočekujemo sve veći broj turista zahvaljujući novim snježnim padavinama i temperaturnom minusu. Trenutna visina utabanog snijega na ski-stazama je više od 90 centimetara, a skijaši na raspolaganju imaju devet instalacija vertikalnog transporta i ukupno 20 ski-staza", navodi se u saopćenju OC Jahorina.

U saopćenju se ističe da je od ove godine dostupna i staza za sankanje dužine 600 metara, da je za tu namjenu u pogonu sidro "Poljice", a svi ljubitelji ove aktivnosti koriste sanke koje su opremljene posebnim adapterima za ovo sidro.

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" poručuju da će naredne dane na ovoj olimpijskoj planini obilježiti sjajno skijanje, ali i odlična zabava uz noćni provod u Olimpijskom baru na vrhu planine.