lifestyle
1.6k

Bh. Ironman Tomislav Cvitanušić je Muškarac godine 2016.

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Tomislav Cvitanušić je proglašen Muškarcem godine 2016. i to nakon godinu dana pripreme i rada na projektu Izbora muškarca godine gdje je tim od petnaest članova žirija i redakcije SNL-a pomno pratio ličnosti iz jedanaest kategorija i nagradio one koji su to zaslužili.

"Jednom prilikom Tomislav nam je kazao kako bi sebe opisao kao osobu koja želi stalno biti u procesu učenja i ovladavanja novim vještinama, i da to ne moraju biti samo sportske vještine, nego i vještine koje nam pomažu da bolje razumijemo druge, svoju okolinu, a i samoga sebe. Rekao nam je kako misli da jedino izlaskom iz 'zone' u kojoj se osjećamo ugodno možemo spoznati nove stvari i otkriti puno toga o nama samima, te biti na jednom uzbudljivom putovanju kroz život", kazao je urednik SNL-a Sanel Hadžić.

On navodi kako je upravo ovo i bio razlog zbog kojeg su tomislava nastavili pratiti kroz njegov rad, postignuća i interese.

"Uvjerili smo se u jedan sveobuhvatni uspjeh, ljudski prije svega. Mnogi su pisali o njemu i divili se njegovoj humanosti na djelu, odnosno jednoj najvećoj mogućoj osobini žive individue – ljudskosti i dobroti. Nije bilo dvojbe: Tomislav Cvitanušić zasluženo je dobio priznanje 'Muškarca godine 2016'", naglasio je Hadžić.

Nagradu je prokomentarisao i dobitnik.

"Hvala vam, jer znam koliko odgovorno radite svoj posao i znam koliko kvalitetno radite svoj posao. Vi ste postavili visoke standarde u onome čime se bavite. Drago mi je da imamo takve ljude u svojoj blizini i siguranc sam da ima boljih od mene i jačih i bržih i humanijih", kazao je Tomislav Cvitanušić.

Modni brend godine je Alma Ras - Manners, menadžer godine je Fahrudin Salihović, humanista godine je Fahrudin Bravo Caki, sportista godine je Amel Tuka, muzički izvođač godine je Hari Varešanović, glumac godine je Adnan Hasković, modni dizajner(ica) godine je Selma Bijedić, model godine je Tarik Kaljanac, genije godine je Haris Aščalić, a nagradu za životno djelo je dobio Sabahudin Kurt.