lifestyle
0

Bh. bloggeri o BH Eurosongu

Sarajevo-X
Grupa Feminnem
Grupa Feminnem
Pod utiskom Velikog finala BH Eurosonga, bh. bloggeri uzeli su tastature u ruke i iznijeli svoja mišljenja o showu, izvođačima i grupi Feminnem, koja će ove godine predstavljati našu zemlju na Eurosongu u Kievu.

Na sinoćnji BH Eurosong među prvima osvrnula se autorica bloga AcidAngel's Blog: "Jeeeeeee,imamo predstavnike na Eurosongu u maju. Ne znam jel’ ovo bila stvarno zaslužena pobjeda (po meni nije) ili je neka vrsta kolegijalonsti prema toj nazovi grupici, zbog odluke žirija...".

O Eurosongu je pisala i zlatokosa: "Da Zlatokosa "otcepi" odmah, dok joj je frisko - Eh da nas hoce ovaj snijeg zatrpati k'o da mu je rodjendan kad na Eurosong ne mozemo poslati nesto sto ima Cipsovu licnu, bosanski pasos i sto zapravo ZNA OKRENUT' BH ZASTAVU 'NAKO KAKO PADDY KAZE!!!!...".

Banshee donosi zanimljiv osvrt pod naslovom 'Nacionalni ispred Violinskog Ključa': "Kao što onaj slatkiš s tri tone intelekta reče: "Želim pobijediti po violinskom, a ne nacionalnom ključu", tako i ja kažem: "Bravo Igore!!", samo što su želje uvijek bile jedno, a mogućnosti drugo. Pogotovo ako živiš u državi kao što je Bosna, čiji je politički sistem rebus za velike umove Zapada i koriste ga kao sigurno-padaš ispitno pitanje na fakultetima...".

"Nešto mi nije jasno... gledao sam upravo onaj šljam program za izbor predstavnice BH na svima u Europi beznačajnom festivalu Eurosongu... i siguran sam da nisam jedini kojem to nije palo na pamet... ali čini mi se da se upravo desio jedan povelik zajeb?" - početak je to outsiderovog posta o BH Eurosongu.

O BH Eurosongu je pisao i autor bloga s.v.e.g.a po malo: "Prije par minuta izabran je predstavnih B&H za euroviziju,tacnije izabrane su djevojke iz grupe Feminnem sa pjesmom "zovi".Meni su one bile favoriti,mada je je bilo "gusto"posto je i Tinka imala podjednako bodova kao i Feminnem ali presudili su glasovi zirija..."

Blogger Something je izrazio svoje razočarenje izborom: "JEdnostavno sam razocaran izborom BH EUROSONGA, covjece, nikad gore, nije ni cudo sto lose uvjek prodjemo na eurosongu, hem nam je izbor mrsav, hem nam je glasanje mrsavo pravo....".

Dosta kritički raspoloženi su bili i drugi bloggeri: roxy, broken inside, lujka, neprirodna plavuša, the fakat i nesvjesna.